Foto: EPA-EFE/OMER MESSINGER

Petra Kvitova, dvostruka šampionka Vimbldona, poručila je da igrači neće doći na US Open ukoliko ne dobiju garancije u vezi mera zaštite i restrikcija koje se najavljuju u Njujorku.

Organizatori su uporni u nastojanjima da održe turnir prema planu od 31. avgusta, ali kako epidemija koronavirusa ne jenjava u SAD, mnogi teniseri i teniserke su zbunjeni šta da urade.

PROČITAJTE JOŠ:

Ono što stvara dodatnu konfuziju je što na US Openu još nisu odredili kakve će to striktne mere zaštite biti sprovedene, pa su igrači i igračice još neodlučni po pitanju toga da li da putuju tamo.

„Poznajem nekoliko igračica koje definitivno neće ići tamo ako budu restrikcije koje se najavljuju. I dalje razmišljam o tome kako će to sve izgledati, kakve mere će sprovoditi, koliko ljudi možemo da povedemo sa sobom i da li ćemo biti u karantinu“, izjavila je Kvitova.

Šampionka Vimbldona iz 2011. i 2014. godine kaže dajoš nije sigurna šta će uraditi.

„Igrati bez publike na grend slemu, ne vidim da je to dobra stvar. Ako se to dogodi i sve bude u redu, igraću sigurno, ali i dalje postoji šansa da ne idem tamo. Odlučiću kada budem znala sve detalje o turniru“, zaključila je češka teniserka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar