Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Veoma bitna pobeda srpskog tenisera u Parizu, u drugom kolu ide na Goju ili Đanezija.

Filip Krajinović zablistao je na startu Rolan Garosa, u 1. kolu je prosto razbio Rajlija Opelku u tri seta – 7:6(5), 6:2, 6:3. Ništa nije slutilo da ćemo videti ekspresnu pobedu i to za manje od dva sata, ali upravo to se dogodilo.

Amerikanac je 17. na svetskoj rang listi i poznat je kao odličan server, ali je odmah morao da spakuje kofere i napusti parisku šljaku.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski teniser je zabeležio veoma bitan trijumf nakon promenljive forme i mogao bi da uhvati pravi ritam u Bulonjskoj šumi. U 2. kolu čeka pobednika duela Alesandro Đanezi – Borna Gojo, koji nisu među 150 najboljih na svetu, pa je jasno da bi Krajinović bio favorit.

Prema dešavanjima iz prvog seta nije uopšte delovalo da će ekspresno slaviti na startu Rolan Garosa, ali je u drugom i trećem prilično razbio Opelku. Sve do sredine druge deonice viđena je izjednačena borba i onda je srpski as pronašao put do trijumfalne kapije.

Brejka nije bilo ni na „mapi“, a ohrabrujuće je bilo što je Krajinović sigurno servirao i u prvom setu uzeo dva gema bez izgubljenog poena. Odluka je pala u taj-brejku, i tamo su čuvali servis sve do 5:3 kada je Krajinović napravio mini-brejk, stekao i set loptu na 6:4 i onda poklekao, ali je uspeo još jednom da načini podvig i krene ka pobedi posle strašne borbe.

Slična slika viđena je i sve do sredine drugog seta, jer je od 2:2 nanizao četiri gema uz dva brejka i najavio da će slaviti.

„Mirisalo“ je na brejk sve vreme trećeg seta, pet šansi je ispustio, ne i šestu koju je pretvorio u 5:3, da bi ubrzo na svoj servis prvu meč loptu iskoristio za prolaz u narednu rundu Rolan Garosa.

BONUS VIDEO Barbara Šet o rivalstvu Đokovića i Nadala i značaju da Novak ostane prvi

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar