Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Filip Krajinović nije uspeo da osvoji svoju prvu ATP titulu, pošto je izgubio finale Hamburga od Španca Pabla Karenjo-Buste rezultatom 6:2, 6:4.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski teniser prethodno je izgubio tri ATP finala, u Parizu, Stokholmu i Budimpešti.

Krajinović je trenutno 44. igrač sveta, a protiv Buste imao je pozitivan učinak, jer je dobio dva od tri međusobna duela, ali nije uspeo i ovaj za veliki uspeh.

U Hamburgu je igrao odlično, jer je do borbe za trofej došao preko Altmajera, Kolšrajbera, Cicipasa i Đerea.

Finale ipak nije najbolje počelo po našeg tenisera… Već na startu je pretrpeo brejk koji je potom Busta potvrdio za 3:1.

Sigurno je igrao Španac i prednost uvećao novim brejkom za 5:2, pa je brzo, za svega 36 minuta rezultatom 6:2 došao na korak do titule, takođe svoje prve iz ATP serije 500.

Upao je Krajinović u kontraritam i kada je tako onda teško dolazi do daha… Busta je iskoristio prvu priliku da mu oduzme servis i u drugom setu, pa je poveo 2:0 uzveši pet vezanih gemova.

Uspeo je srpski teniser da prekine seriju rivala, ali mu je bilo potrebno mnogo više kako bi ostao u finalu. Međutim, to se nije dogodilo, već je Španac čuvao prednost, iako je na 5:3 viđen „đus“ ali je izostala šansa da vrati brejk, te je Busta osvojio svoju prvu titulu iz ATP serije 500.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar