Novak Đoković Vimbldon
Foto: EPA-EFE/Peter Nicholls / POOL

Goran Ivanišević je primljen u tenisku Kuću slavnih, govorio je o mnogim stvarima, a osvrnuo se i na svoju trenersku karijeru i saradnju sa Novakom Đokovićem i njegovoj borbi zaa rekorde sa Nadalom i Federerom.

PROČITAJTE JOŠ

„Marijan Vajda i ja mnogo razgovaramo sa Novakom. Ponekad jako teško, jer svaki dan mora biti bolji nego pređašnji, a Novak je perfekcionista“, rekao je Ivanišević.

On se osvrnuo i na Đokovićev napredak u igranju voleja.

„Oduvek sam mu govorio da ima dobre voleje, ali se ustručavao da izlazi na mrežu. Imali smo priliku da vidimo u Londonu kako je išao u nekim vrlo važnim poenima u polufinalu i finalu. Nema više straha da jako udari i na drugom servisu. U Australiji se moglo videti da su mu lopte brže barem deset kilometara na sat. Nismo menjali tehniku, ali tu sam da ga uverim da servira s više samopouzdanja“, istakao je Ivanišević.

Splićanin je govorio i o smeni generacija i dominaciji velike trojke.

„Federer polako odlazi i ne verujem da više ikada može da bude prvi na svetu. Novak i Rafa će se boriti za rekorde“, nema dilemu Ivanišević.

On je potencirao i kvalitet nadolazeće generacije tenisera.

„Imate mnogo kandidata koji će u sledećih pet do šest godina doći do broja 1 i osvajati Grend slem titule. Tu je Medvedev, Tim je to već učinio na prošlogodišnjem US openu, tu su Rusi, Cicipas, Italijani Beretini, Museti, Siner. Biće mnogo promena na listi kad ova trojica odu. Ne znam kad će to biti, ali dok su tu, neće biti velikih promena“, rekao je Ivanišević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar