Koreča: Nemoguće je da Olimpijske igre budu održane na leto

Tenis 22. mar. 202007:28
Podeli:
Foto: EPA/PETER SCHNEIDER

Nekada drugi teniser sveta, Španac Aleks Koreča poručio je da ne veruje da će se održati Olimpijske igre u Tokiju.

On je u izjavi za list „Marka“ rekao kako prosto nema načina da se Igre održe u postojećoj situaciji.

„Prosto ne vidim mogućnost da se Igre održe jer ne znam kako će sportisti biti rangirani u stotinama sportova kada ni preliminarne olimpijske runde ne mogu da budu kompletirane“, izjavio je španski teniser.

Koreča, koji trenutno radi kao jedan od stručnih komentatora na televiziji „Eurosport“, ispričao je kako provodi dane kada nema teniskih takmičenja.

„Moramo se naoružati strpljenjem, to je zaista neophodno. Putem druđtvenih mreža se trudim da budem povezan sa što je moguće većim brojem ljudi. Sat dnevno uživo preko Instagrama zajednički vežbamo.“

PROČITAJTE JOŠ:

Koreča kaže da je ostalo mnogo otvorenih pitanja usled naglog prekida sezone.

„Hajde da vidimo šta će biti sa novim datumom odigravanja Rolan Garosa. Nisam tako ni siguran šta će biti urađeno sa poenima. Turnir je za sada postavljen na nedelju dana posle US Opena. Mislim da su bili svesni toga da to nije najbolji datum, ali odlučili su to pre nego da otkažu takmičenje“, kaže španski teniser.

Kolegama sportistima je poručio da budu odgovorni i da, ako moraju, vežbaju isključivo kod kuće.

„Verujem da svi poslovi koji mogu da se rade od kuće su dobrodošli. Razumem da sportisti moraju da rade, ali uz svo poštovanje prema kolegama, verujem da se to može izbeći. Iskreno verujem da bi svi trebalo da ostanu kod svojih kuća“, zaključio je Koreča.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram