Foto: EPA-EFE/MORGAN SETTE; EPA-EFE/SCOTT BARBOUR

Nik Kirjos se ne smiruje, najpre je Novaka Đokovića nazvao marionetom, a samo dan kasnije odlučio da ga napadne i po još jednom osnovu.

Australijanac je intervjuu za „Herald Sun“ otkrio zbog čega Novaka nikada ne može da posmatra kao najboljeg tenisera svih vremena.

PROČITAJTE JOŠ

„Nije bitno koliko grend slema će osvojiti, nikada neće biti najbolji na svetu jer sam ja igrao sa njim dva puta i, žao mi je, ali ako ne možeš da pobediš mene nisi najbolji na svetu“, rekao je Kirjos za australijski „Herald Sun“.

Podsetimo, dva tenisera su se susrela samo dva puta u nekoliko nedelja tokom 2017. godine u Akapulku i Indijans Velsu. Kirjos je slavio u četvrtfinalu Akapulka sa 7:6 (9), 7:5 za sat i 47 minuta igre, što je bio prvi put da Novak ne zaigra u polufinalu turnira na betonu još od Završnog turnira 201. godine.

Kirjos je sa 6:4, 7:6 (3) slavio protiv Srbina za sat i 51 minut, a sada iako nisu igrali jedan protiv drugog gotovo četiri godine Australijanac ima povod da proziva Srbina.

I to u momentima kada Kirjos nije igrao gotovo godinu dana na teniskim turnirima, u momentima kada nema nijednu grend slem titulu i samo šest osvojenih turnira u karijeri.

U trenutku kada Novak ima najviše masters titula od svih igrača (36), kada ga manje od dva meseca dele od rušenje rekorda Rodžera Federera po broju nedelja na mestu broj jedan (8. marta bi trebalo da započne njegova 311. nedelja na vrhu), u momentu kada je Srbin vlasnik mnogih velikih rekorda…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare