Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Velika pobeda Australijanca.

Nik Kirjos, teniser iz Australije, savladao je Danila Medvedeva, najboljeg igrača planete, u 2. kolu turnira u Montrealu (6:7, 6:4, 6:2), dok je Karlos Alkaraz pretrpeo neočekivan poraz od Tomija Pola (6:7, 7:6, 6:3).

PROČITAJTE JOŠ...

Prvi set je protekao u velikoj borbi a obeležio ga je sjajan servis oba tenisera, o čemu najbolje svedoči sledeći podatak – u prvih devet gemova igrač koji nije servirao je uspeo da osvoji samo šest poena.

Drama je usledila od desetog gema, kada je Kirjos prvi put stigao do brejk šanse, ali nije iskoristio nijednu od dve, pa je prvi deo igre odlučen u taj-brejku. Medvedev je bio silovit, poveo 6:1 i sa 7:2 stigao do vođstva.

No, u drugom setu već na samom početku je Kirjos zaigrao kako zna, oduzeo servis Rusu i prednost od jednog brejka sačuvao do kraja za 6:4 i 1:1. U trećem delu meča Kirjos je sprečio Medvedeva da iskoristi brejk lopte u drugom gemu, potom je u petom iskoristio drugu za 3:2, još jednom oduzeo servis rivalu u sedmom gemu i sa 6:2 prošao dalje.

U narednom kolu ga očekuje duel sa Aleksom de Minurom.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Alkaraz je imao set viška nakon što je u taj-brejku prvog dela igre slavio sa 7:4, potom je u drugom poveo sa 4:1 nakon brejka u drugom gemu, ali je od tog momenta stao. Pol je vezao četiri gema i stigao do 5:4, Alkaraz je uspeo da se vrati brejkom u desetom gemu, pa je i drugi set ušao u taj-brejk gde je Alkaraz propustio meč loptu, a Pol od 7:6 vezao tri poena i stigao do 9:7.

U trećem setu mladi Španac je totalno pao, Pol je napravio brejk u četvrtom gemu, potom propustio četiri meč lopte u osmom gemu, ali je iskoristio prvu na svoj servis i stigao do velikog trijumfa.

BONUS VIDEO Novak kao maneken, Đoković prošetao modnom pistom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar