Novak Đoković Foto: EPA-EFE/KIERAN GALVIN

Motiv više.

Kako se bliži druga polovina avgusta, tako pažnja sportske javnosti sve više biva usmerena na Sjedinjene Američke Države, uz jedno pitanje – da li će Novak Đoković dobiti „zeleno svetlo“ da zaigra u Njujorku?

PROČITAJTE JOŠ...

I dok američke vlasti većaju šta će i kako sa osvajačem 21 grend slem titule, ljubitelji „belog sporta“ su izneli svoj stav i otkrili da li bi pružili Novaku šansu da zaigra na turniru.

U anketi britanskog portala „Express“ protiv Đokovićevog nastupa na terenima „Flašing Medousa“ bilo je čak 60 procenata učesnika, od 19.581, koliko je ukupno učestvovalo. To je nešto preko 11.700 ispitanika. Za Novakovo učešće je nešto preko trećine ispitanih, tačnije malo preko 7.300, dok su ostali zauzeli neutralan stav.

Ovo će, bez ikakve dileme, predstavljati dodatan motiv Đokoviću ukoliko dobije dozvolu da zaigra u SAD, s obzirom na to da je već istakao da je jedna od stvari koje ga najviše „guraju“ inat, pa se čini da su mu ljubitelji tenisa na ovaj način samo učinili uslugu i doskorašnjeg najboljeg igrača sveta samo dodatno motivisali da da sve od sebe i sredinom septembra se poravna sa Rafaelom Nadalom po broju osvojenih titula.

BONUS VIDEO Novak Đoković na provokacije odgovorio poljupcem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram