Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Australijski teniser Nik Kirjos odustao je od Olimpijskih igara u Tokiju, nakon što su organizatori potvrdili da će se one održati bez publike.

PROČITAJTE JOŠ

Kirjos je tu odluku saopštio na društvenim mrežama rano u petak po lokalnom vremenu, a kao razlog povlačenja naveo je potrebu da se potpuno oporavi i zabranu navijačima da prisustvuju Igrama.

„Bio mi je san da predstavljam Australiju na Olimpijskim igrama i znam da možda neću dobiti tu priliku ponovo. Ali, poznajem i sebe. Pomisao da igram pred praznim stadionom jednostavno nije za mene. Nikad i nije“, naveo je Kirjos.

Kirjos, koji je propustio i Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, dodao je i da ne želi da zauzima mesto nekom „zdravijem australijskom sportisti, spremnom da predstavlja zemlju“.

„Izdvojiću sad ovo vreme kako bi se posvetio svom telu. Srećno svim australijskim sportistima i vidimo se uskoro na terenu“, poručio je Kirjos.

Kirjos je učešće na Vimbldonu završio u trećem kolu kada je zbog povrede trbušnog mišića predao meč Feliksu Ože-Alijasimu.

Olimpijske igre u Tokiju počinju 23. jula.

BONUS VIDEO – Kako se Novak prošetao do polufinala Vimbldona

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar