Foto: EPA-EFE/SCOTT BARBOUR

Australijski teniser Nik Kirjos ispunio je obećenje da će pomagati onima kojima je pomoć najpotrebnija tokom pandemije koronavirusa u Kanberi.

Kirijos je pre nekoliko dana obelodanio svoju želju da pomogne sugrađanima kojima je to neophodno, pre svega u dostavi hrane.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ako bilo ko ko ne radi ili ne zarađuje ostane bez hrane ili mu je samo teško… Molim vas, ne idite na spavanje praznog stomaka. Nemojte da vas bude strah ili sramota da mi se obratite privatnom porukom. Biću više nego srećan da podelim sve što imam, da li to bilo pakovanje nudli, vekna hleba ili mleko. Doneću sve što treba na vaše kućne adrese“, napisao je tada Kirjos.

Obečano – ispunjeno. Nik je veoma brzo stupio u akciju, bacio se na kupovinu hrane za one najsiromašnije.

Sve je brižljivo spakovao u kutije i potom krenuo u razvoz do onih koji su mu se javili da im je pomoć potrebna, a njegova majka Nil je fotografiju podelila na svom Instagram profilu.

Foto: Printscreen/Instagram

Inače, Kirijos je i početkom godine, kada su u Australiji divljali šumski požari, pokrenuo humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za pomoć porodicama i životinjama koje su najviše bile pogođene požarima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram