Miomir Kecmanović
Miomir Kecmanović; Foto: Sportk klub HD

Srpski teniser Miomir Kecmanović poražen je od Mihaila Kukuškina u prvom meču četvrtfinala Dejvis kupa između Srbije i Kazahstana.

Kakav debi za srpskog igrača. Mihail Kokuškin je savladao Kecmanovića sa 7:6(5), 4:6, 7:6(11) i tako doneo prvi poen Kazahstanu u Dejvis kupu.

PROČITAJTE JOŠ:

Bio je ovo jedan od najtežih mečeva koje je Srbin odigrao u karijeri, pre svega zbog pritiska koji je bio na njemu.

Imao je imperativ pobede jer će kazahstanski dubl u trećem meču biti apsolutni favorit protiv našeg.

Kecmanović je odmah napravio brejk u prvom setu, ali je onda dozvolio Kokuškinu da se vrati. U taj-brejku nije uspeo da ostane miran, pa je rival slavio sa 7-5.

Drugi set je doneo potpuno drugačiju situaciju na terenu. Ključni gem u meču bio je onaj pri rezultatu 5:4. Dva igrača su odigrala čak 22 poena, a Kecmanović je iskoristio tek petu brejk šansu.

Sve vreme je selektor Viktor Troicki ustajao i vikao iz petnih žila. Najčešće je sa njegovih usana moglo da se pročita „Fokus, fokus“, a nakon ovog gema je i Novak Đoković skočio sa klupe i dotrčao do reklame pored terena.

Razgovarao je sa Troickim i podelio zapažanja o igri dva tenisera.

A onda je počela serija Kecmanovića i u trećem setu. Stigao je do 3:0, a onda propustio čak pet brejk lopti za 4:0.

Ušlo se u neočekivanu dramu kada je Kukuškin napravio brejk za 5:4. Propustio je srpski teniser dve meč lopte, ali je Kazahstanac rizičnom igrom stigao do brejka.

Nakon toga nije nedostajalo napetosti, pa se ušlo u taj-brejk. Tamo je usledilo pravo ludilo, pa je Kazahstanac slavio sa 13-11 u nezaboravnom meču.

BONUS VIDEO: Teniseri Srbije izlaze na teren protiv Kazahstana

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar