Tod Vudbridž (levo) na Vimbldonu 2000. godine, Foto: EPA PHOTO EPA/GERRY PENNY/mb/kr

Međunarodna teniska federacija ITF nalazi se na udaru zbog novog formata Dejvis kupa, u danima kada se priča o njegovom premeštanju u Abu Dabi.

PROČITAJTE JOŠ:

Pre nego što je počela ovogodišnja završnica Dejvis kupa, objavljeno je da su ITF i Kosmos grupa na pragu dogovora da to takmičenje pet godina bude u Abu Dabiju.

Format je promenjen pre dve godine, a među najsvežijim kritičarima, tu je i Tod Vudbridž, nekadašnji australijski teniser.

„Kao što je Lejton Hjuit rekao ove nedelje, prodali su svoju dušu. Nema istorije u ovom takmičenju, ništa sa čime je iko od nas odrastao ili bio deo toga. Ako rasturite najstarije takmičenje u ovom sportu, onda verovatno treba da date otkaz i nastavite dalje“, rekao je Vudbridž za Sidnej Tok Radio.

Hjuit, bivši svetski „broj 1“ u singlu, deli Vudbridžovo mišljenje i smatra da je nova ideja Dejvis kupa loša.

Lejton Hjuit, Foto: EPA-EFE/MICHAEL DODGE

„Čuo sam samo glasinu (o seobi u Abu Dabi), ali mislim da je to smešno. Dejvis kup je održavan u najboljem maniru, kao vrhunac našeg sporta, sa mečevima u pet setova. Izbacili smo to kroz vrata i ukinuli igranje na domaćem i tuđem terenu. Ako stvarno prodaju dušu Dejvis kupa Srednjem istoku na još pet godina, mislim da prave budalaštinu i ubijaju takmičenje“, rekao je Hjuit ranije.

Podsećamo, Srbija je u četvrtfinalu tog takmičenja sa Kazahstanom, a dotle je prošla tesnom pobedom Rusa nad Španijom u dublu, posle poraza od Nemačke u grupi.

BONUS VIDEO: Teniseri Srbije izlaze na teren protiv Kazahstana

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar