Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Voždovac 1:0, u zaostalom meču desetog kola Superlige Srbije, na stadionu "Rajko Mitić".

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda je na voljni momenat dobila meč u kom nije bilo bogzna kako dobrog i atraktivnog fudbala ni na jednoj od strana.

Jedini pogodak viđen je u prvom delu meča, u nastavku je Zvezda imala nekoliko prilika, ali realno nijedna nije bila stopostotna, pa su nijanse odlučile.

Voždovac se uglavnom branio, to je činio solidno, dok je i njegov golman Miloje Prekovića u više navrata dobro reagovao.

Prvo poluvreme meča na Marakani proteklo je u tek nekoliko naleta dinamičnije igre u kojoj je uglavnom Voždovac bio podređen.

Igrači Dejana Stankovića su od prvog minuta bili „nabrijani“ da pokažu da su bolji, pa su od starta krenuli da opsedaju gol Voždovca.

Ovakva igra je rezultirala velikim brojem kornera, a posle jednog od njih je Mirko Ivanić postigao jedini gol u prvih 45 minuta.

Igrao se 11. minut kada je Aleksandar Katai poslao loptu sa leve strane, iz ugla, do prve stative.

Tamo je bio Ivanić, koji je glavom poslao loptu u dalji ugao gola Miloja Prekovića za 1:0. Ivanić je imao i šansu u 17. minutu kada je šutirao sa distance.

Voždovčani su i sami sebi mogli da daju gol u 27. minutu kada se lopta od njih izodbijala u petercu i završila u novom korneru.

Vujnović je iz okreta u 30. minutu šutirao po zemlji ka Borjanu i to je bila prva šansa za Voždovac, koji je tek pred završnicu poluvremena nagovestio da bi mogao da naudi Zvezdi.

Od poluvremena je Aleksandar Katai bio najprimetniji, ali se nije isticao po baš dobrim potezima.

Foto: Starsport

Bio je u nekoliko situacija da šutira, to je činio lošije nego što bi trebalo i najbliži golu je bio kada mu je dobru situaciju servirao Filipo Falko.

Igrao se 71. minut kada je Kataijeva lopta posle Falkovog proigravanja završila pored leve stative gola Prekovića.

Devet minuta kasnije Falko je propustio najbolju priliku za svoj tim. Ivanić je driblao na levoj strani, poslao je povratnu od gol-aut linije za Italijana, a Filipo je gađao „nebu pod oblake“ sa 11 metara.

Stoisavljević je u 88. minutu bio u prilici da, zajedno sa Mašovićem, napravi probleme domaćinu, ali njihov pokušaj nije rezultirao golom, što je bila poslednja prava šansa za Voždovac.

Zvezda posle ove pobede ima 47 bodova i nalazi se na drugom mestu tabele, dok je Partizan ispred nje sa 50 bodova, a Voždovac je na devetom mestu sa 22 boda.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Crvena zvezda – Voždovac 1:0 (1:0)

(Ivanić 11)

Stadion: Rajko Mitić, Beograd; Gledalaca 7.016; Sudija: Momčilo Marković

Crvena zvezda: Borjan, Pankov, Eraković, Rodić, Gobeljić, Lazetić, Srnić, Petrović, Ivanić, Katai, Ben.

Voždovac: Preković, Lasickas, Ajdinović, Milojević, Hajdin, Ivezić, Purtić, Milović, Vujnović, Keita, Pantović.

Drugo poluvreme:

90+3′ KRAJ! Zvezdin „minimalac“ na Marakani

Završen je meč na stadionu Zvezde, crveno-beli su u poslednja tri minuta, uključujući i nadoknadu, lako uštopovali goste i sačuvali tri boda.

88′ Stoisavljević u dobroj šansi

Hajdin mu je predao loptu, Stoisavljević je probao da ugrozi gol Zvezde, Mašović se bacio ali nije uspeo da uhvati tu loptu.

80′ Veliki promašaj Falka!

Ivanić se probio na levoj strani, Falko je dobio povratnu loptu na penalu i odatle je gotovo neometan šutirao „nebu pod oblake“, pa je mreža Voždovca ostala netaknuta u drugom poluvremenu do poslednjih deset minuta.

71′ Velika šansa za Kataija

Promašio je jedan od ključnih igrača crveno-belih. Falko je dobro izdriblao nekoliko igrača Voždovca, proigrao Kataija u veoma dobroj poziciji i „desetka“ to nije iskoristila.

Foto: Starsport

68′ Nekoliko izmena na obe strane…

Ben i Lazetić su ustupili svoja mesta Falku i Pavkovu, dok su u Voždovcu izašli Ajdinović, Milojević i Souza, a ušli su Mašović, Milosavljević i Stanisavljević.

61′ Katai šutira, Preković brani!

Mogla je Zvezda opet do drugog gola, Katai je malo razmrdao oko sedam hiljada gledalaca na tribinama Marakane, ali je Preković odbranio.

55′ Zvezda drži loptu, ali ne probija odbranu rivala

Crveno-beli nemaju baš nikakvog posla u odbrani, ali zato u navali čekaju da neko od igrača iz odbrane Voždovca popusti, pa da tu nađu put do drugog gola.

50′ Lazetić u bliži ugao

Prošao je Marko Lazetić po levoj strani u kaznenom prostoru, pronašao je prostor za šut i pogodio samo spoljni deo mreže gola Voždovca.

Prvo poluvreme:

Foto: Starsport

45′ Spora završnica, Zvezda u vođstvu

Poslednjih sedam, osam minuta proteklo je u mirnijoj igri, a posle šanse Pantovića nije bilo mnogo uzbuđenja.

37′ Voždovac se malo „razbudio“

Pantović je bio u situaciji iz koje je mogao da izvuče više. Dobio je pas na ivici šesnaesterca i mogao je da izađe brže iza leđa odbrane Zvezde, ali nije iskontrolisao loptu i propala je šansa.

32′ Lazetić u šansi, kasnio je igrač crveno-belih

Ben je poslao pas za Rodića, ovaj je odmah probao da proigra Lazetića, ali Marko nije na vreme bio na toj lopti.

30′ Moglo je da bude i opasnije za Borjana

Dobro je i sigurno reagovao kapiten Zvezde, posle udarca Vujnovića, koji je uspeo da se okrene pored Pankova i gađa po zemlji.

Foto: Starsport

27′ Kao na fliperima ispred Prekovića

Lopta se izodbijala u petercu „zmajeva“ i otišla tik pored stative njihovog gola. Bio bi pogodak od nekog igrača Voždovca da se otkotrljala u mrežu. Bilo ih je više posle centaršuta Zvezde. Posle toga je Katai šutirao preko gola.

25′ Velika šansa pred golom Voždovca

Lazetić je bio u prodoru sa leve strane, trojica iz Zvezde su bila pred golom Voždovca, ali niko nije zakačio loptu, Ivanić ju je posle novog odbitka zapucao ka golu i iznudio samo peti korner.

17′ Zvezda ređa kornere, opasan Ivanić

Preković je uspeo da odbrani šut Ivanića na pragu 18. minuta, kada se do crnogorskog internacionalca odbila lopta i on ju je ispalio sa dvadesetak metara. Preković ju je izbio u korner, a Zvezdi je to četvrti udarac iz ugla.

Foto: Starsport

11′ GOOOL! Zvezda vodi 1:0

Katai je centrirao sa leve strane, Mirko Ivanić je bio najviši u skoku na prvoj stativi i po dijagonali je poslao loptu, prevarivši golmana Prekovića za vođstvo domaćih.

5′ Crveno-beli napali od starta

Zvezda pokušava da napadne, ali nema tu povezanosti u dodavanjima na ofanzivnom delu terena. Bar za sada.

1′ Počela je utakmica

Krenuo je meč Zvezda i Voždovca, koji na gostovanju igra u plavim dresovima.

BONUS VIDEO: Mesi osvaja Zlatnu loptu 2021. godine

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare