Foto: EPA-EFE/Juanjo Martin

Norveški teniser Kasper Rud plasirao se u četvrtfinale turnira u Madridu, nakon što je pobedio Grka Stefanosa Cicipasa u dva seta 7:6, 6:4.

Meč između Ruda, 22. igrača sveta i Cicipasa petog na ATP listi trajao je sat i 35 minuta.

PROČITAJTE JOŠ:

Može se reći da je Kasper napravio iznenađenje, jer je Cicipas u poslednjih nekoliko nedelja igrao u zavidnoj formi i stizao je do titule u Monte Karlu i finala u Barseloni.

U prvom setu, Rud je savladao Cicipasa zahvaljujući nijansama, pošto su obojica bila vrlo sigurna u svojim servis gemovima.

Nije viđena nijedna brejk šansa, pa je tek 13. gem odlučio osvajača prvog seta. U drugom je viđen sličan scenario, s tim što je Rud u sedmom gemu iskoristio jedinu brejk šansu u meču.

Izner eliminisao Rubljova, Foto: EPA-EFE/CHEMA MOYA

Tada je poveo 4:3, a potom je odservirao u desetom gemu za pobedu. Norvežanin će u četvrtfinalu igrati protiv Kazahstanca Aleksandra Bublika.

Bublik je eliminisao Aslana Karaceva u dva seta 6:4, 6:3, Dominik Tim je pobedio Aleksa De Minora 7:6 (7), 6:4, Kristijan Garin je iznenadio Danila Medvedeva 6:4, 6:7 (2), 6:1.

Rafael Nadal je izašao na kraj sa Aleksom Popirinom 6:3 i 6:3, dok je Džon Izner savladao Andreja Rubljova u tri seta 7:6 (4), 3:6, 7:6 (4).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar