Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Pokušaće da učini nemoguće, Nadal je samo tri puta do sada poražen na Rolan Garosu

Norveški teniser Kasper Rud igraće u nedelju od 15 sati svoje prvo grend slem finale i to ni manje ni više nego protiv Rafaela Nadala na Rolan Garosu.

Rud je do finala stigao pobedama nad Žo Vilfredom Congom, Emilom Rusuvurijem, Lorencom Sonegom, Hubertom Hurkačem, Holgerom Runeom i Marinom Čilićem.

Zanimljivo je da je Rudu ovo prvi grend slem na kojem je prošao dalje od osmine finala, iako se već neko vreme nalazi u najboljih deset igrača na svetu, trenutno je osmi.

Još kao tinejdžeru omiljeni teniser bio mu Nadal, kojeg je sa tribina stadiona „Filip Šatrije“ gledao u finalu Rolan Garosa 2013. godine.

Norvežanin je trenirao u Nadalovoj akademiji na Majorki, a omiljena podloga mu je šljaka, na kojoj beleži i najbolje rezultate.

O tome svedoče i uspesi koji su prethodili Otvorenom prvenstvu Francuske, pošto je osvojio titulu u Ženevi, dok je u Rimu ispao tek u polufinalu od Novaka Đokovića, kasnijeg osvajača.

Foto: PA-EFE/MARTIN DIVISEK

U karijeri je osvojio osam titula, od kojih je samo jedna bila na betonu, a sve ostale na šljaci.

Dva puta je najbolji bio u Buenos Ajresu i Ženevi, a po jednom u San Dijegu, Kicbilu, Gštadu i Baštadu.

Kasper je teniske sposobnosti i zaljubljenost u „beli sport“ nasledio od oca Kristijana, koji nije bio toliko poznat, ali se svojevremeno nalazio među 50 najboljih na svetu.

Rud će u nedelju imati praktično nemoguć zadatak – da pobedi Nadala na Rolan Garosu i spreči ga da dođe do 22. grend slem titule, odnosno 14. u Parizu.

Bez obzira na ishod finala, Rudu se predviđa veliki uspon u predstojećim sezonama, jer mu je tek 23. godina.

BONUS VIDEO Miodrag Dimitrijević direktno iz Pariza uključenje u jutarnji program „Probudi se“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar