Foto: EPA PHOTO ANSA/ALESSANDRO BIANCHI

Legendarna teniserka Monika Seleš retko se pojavljuje u javnosti, ali nije mogla da izbegne prepoznavanje publike i kamermana na Indijan Velsu.

PROČITAJTE JOŠ

Ne voli pažnju Monika Seleš, trudi se da izbegne pompu i medije, retko dolazi i na najveće turnire, ali je zapažena na meču Indijan Velsa.

Pratila je duel Azarenka – Ostapenko, a kada se našla u kadru kamera i kada ju je publika pozdravila, ustala je da uzvrati.

Legendarna teniserka je početkom ’90-ih godina bila dominantna na WTA turu, nastupala je najpre pod zastavom Jugoslavije, a onda i Sjedinjenih Američkih Država.

U karijeri je osvojila devet grend slem trofeja pre nego što je navijač 1993. godine ubo nožem u leđa na turniru u Hamburgu.

Nakon napada je morala da napravila dvogodišnju pauzu, a koban karijerni događaj je trauma sa kojom se nosi i danas.

„Mala Mo“ je krajem 2020. godine ponovo govorila o tom incidentu koji je uz sve uspehe obeležio njenu karijeru, ali i podsetila da ju je gubitak oca posebno pogodio.

„Svaki dan započinjem misleći na njega. Kako vreme prolazi, sve više mi nedostaje. Gde god sam putovala na takmičenja, tata je uvek bio pored mene. Kada je operisan od raka prostate i pao u postelju, ja sam bila pored njega. Davala sam mu morfijum za ublažavanje bolova i hrabrila ga da izdrži, kao što je on mene bodrio na turnirima. Preminuo je u maju 1998. godine i taj gubitak boli me više od rane iz Hamburga. Teško je kada tokom meča po navici pogledate u publiku i shvatite da je ono najvažnije mesto ostalo zauvek prazno“, govorila je Monika Seleš.

Između ostalog, i to je razlog za povučenost, pa je ovaj dolazak na Indijan Vels bio retka prilika da publika pokaže Moniki koliko je voli.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar