Foto: Instagram.com

Basketaški tim Srbije osvojio je titulu na svetskom finalu turnira Red Bull Half Court, održanom u Rimu, i to trojkom Dušana Buluta u poslednjoj sekundi.

PROČITAJTE JOŠ

Dušan Domović Bulut, Marko Milaković, Dušan Samardžić i Marko Dugošija su prvog dana turnira u grupnoj fazi odigrali četiri utakmice i sa tri trijumfa prošli u nokaut fazu, a onda je usledilo deklasiranje rivala do finalne utakmice sa Rusijom, koja je poražena sa 10:9.

Pobedio je naš tim prvo Japan sa 17:13, zatim i domaću selekciju Italije sa 11:10, Nemačka je bila samo bolja od našeg tima sa 12:10, ali se to nije odrazilo na dalji plasman.

Za kraj grupne faze koja je odigrana u petak, Srbija je pobedila Tursku sa 12:9 i potvrdila plasman u četvrtfinale.

U subotu, kada je bilo najvažnije, Srbija je potvrdila da je zemlja basketa kroz četvrtfinale sa Velikom Britanijom (17:6), neočekivano visoka je bila razlika i protiv Švajcarske, iako je ovaj rival došao u respektabilnom sastavu – bilo je čak 17:5 za Srbiju.

U drugom polufinalu, Rusija je pobedila Špance sa 15:14 i zakazala finale sa Srbijom, u kom nije bilo iznenađenja, potvrdio je srpski tim ulogu favorita na najlepši mogući način, trojkom Buluta u poslednjoj sekundi.

Tako je Bulut krunisao sezonu iz snova, u kojoj je osvojio bronzu na Olimpijskim igrama uz zapažene nastupe na Big 3 u Americi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Red Bull Srbija (@redbullrs)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Red Bull Srbija (@redbullrs)

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare