Dušan Lajović pobedio je Miloša Raonića i igraće protiv Rafaela Nadala u 3. kolu Mastersa u Rimu
Foto: EPA-EFE/Clive Brunskill

Dušan Lajović napravio je veliki uspeh na Mastersu u Rimu, jer je u 2. kolu pobedio Miloša Raonića - 7:6(3), 4:6, 6:2.

Srpski teniser je ovim trijumfom i eliminacijom Kanađanina posle dva sata i 35 minuta zakazao duel sa Rafaelom Nadalom na šljaci u italijanskoj prestonici.

PROČITAJTE JOŠ

Lajović je bio u velikoj krizi do Mastersa u Rimu, jer je bio u seriji od čak 10 uzastopnih poraza.

Nizao je neuspehe i poraze na startu Kicbila, US Opena, Sinsinatija, pa je dolaskom u Evropu zabeležio prvi trijumf u nastavku sezone.

Protiv favorizovanog Miloša Raonića stiglo je i drugo slavlje, pa će Srbija u trećem kolu imati trojicu predstavnika, pošto se u srpskom derbiju sastaju Novak Đoković i Filip Krajinović u petak.

Lajović i 19. teniser sveta vodili su veliku borbu posebno u prvom setu. Razmenili su brejkove za 2:2, da bi Raonić na 5:4 imao brejk i set loptu, ali je naš as uspeo da je poništi i kroz taj-brejk napravi prvi korak ka važnoj pobedi.

PROČITAJTE JOŠ Nova senzacija u Rimu, ispao i Cicipas

U drugom setu su na preslikan način opet oduzeli servis jedan drugom, ali je Kanađanin brejkom u sedmom gemu za 4:3 stekao ključnu prednost i produžio meč.

Ipak, Lajović je vodio glavnu reč u odlučujućoj deonici. Sve je kontrolisao i sredinom seta slomio otpor snažnog rivala. Propustio je tri vezane brejk šanse, ne i četvrtu koju je ubrzo stekao za 3:1. Smireno je čuvao servis do kraja i novim brejkom zabeležio veliki trijumf za megdan sa Rafom Nadalom.

Masters Rim, 2. kolo:

Šapovalov – Martines 6:4, 6:4

Švarcman – Milman 6:4, 7:6(1)

Lajović – Raonić 7:6(3), 4:6, 6:2

Umber – Fonjini 7:5, 7:6(4)

Hurkač – Rubljov 7:6(6), 3:6, 6:2

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare