Foto: Printscreen Instagram

Strašna vest, ali bar nije došlo do najgoreg ishoda.

Čuvena teniserka Jelena Dokić otkrila je da je umalo pokušala da se ubije.

PROČITAJTE JOŠ:

Ona je priznala da je bila na ivici da skoči sa balkona krajem aprila ove godine.

Poznato je da se Jelena godinama borila sa posledicama koje je na nju ostavio odnos sa ocem Damirom Dokićem, na kog je viša puta ukazivala kao na nasilnog.

„Umalo sam skočila sa balkona na 26. spratu i oduzela sebi život 28.4.2022. Nikad neću zaboraviti taj dan. Sve je u magli. Sve je mračno. Nema tona, slike, ništa nema smisla. Samo suze, tuga, depresija, anksioznost i bol. Poslednjih šest meseci su bili teški. Konstantno sam plakala svuda. Od sakirvanja u kupatilu na poslu, da bih obrisala suze i da niko ne vidi, do neprestanog plakanja kod kuće u svoja četiri zida, bilo je nepodnošljivo. Konstantna osećanja tuge i bola jednostavno nisu odlazila i život mi je bio rasturen“, počinje Jelena svoju ispovest.

Dodaje da krivi sebe, jer nije mislila da je dovoljno vredna ljubavi i da je uplašena.

„Takođe znam da ima još mnogo stvari zbog kojih mogu da budem zahvalna, a onda krećem da mrzim sebe jer se osećam tako, pošto se čini kao da nisam zahvalna, mora da nisam jer hoću da okončam sve. Takav zlokoban krug u glavi. Rezultat je da sam 28. aprila umalo skočila sa 26. sprata i nikad neću zaboraviti taj dan. Samo sam htela da bol i patnja prestanu. Povukla sam sebe sa ivice, ne znam ni sama kako sam to uspela da izvedem. Profesionalna pomoć mi je spasila život. Nije lako pisati ovo, ali sam uvek bila otvorena, iskrena i ranjiva pred vama i duboko verujem da deljenje naših priča pomaže da prođemo kroz stvari i pomažemo se međusobno“, navela je Jelena Dokić.

Istakla je i da nije sama u svetu koja se oseća tako, pa je to jedan od razloga zašto se ovog puta oglasila.

„Ne kažem da se sada osećam sjajno, ali sam definitivno na putu oporavka. Neki dani su bolji od drugih, ponekad idem korak unapred, nekad korak unazad, ali se borim i mislim da mogu da prođem kroz ovo. Verujem u to da je ok osećati ono što ja osećam. U redu je i da se oseća tuga, ali mora da se nastavi borba. To je ono što pokušavam i što me motiviše. Ne sramite se svojih osećanja. Ok je osećati se ovako i onda se vratiti i trgnuti. Moguće je, samo verujte. Volim vas sve i ovde smo da se borimo da bismo dočekali i sledeći dan. Vratiću se jača nego ikad“, zaključila je Dokićeva.

KAKO POTRAŽITI POMOĆ

Ako nisi siguran kome da se obratiš za pomoć, a osećaš da ti je potrebna, za početak, imaj na umu da je tvoj lekar opšte prakse u mogućnosti da te uputi stručnjaku za mentalno zdravlje i konsultovanje s njim je prvi korak ka lečenju. Ipak, ukoliko iz nekog razloga ne možeš tim putem, u nastavku su navedena mesta i ljudi koji te mogu uputiti ili koji pružaju dijagnostičke i terapijske usluge za depresiju.

Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva

Telefon: 011/7777000

PRVA POMOĆ

Psihocentrala

Crnogorska 2/16, Savski Venac, Beograd

Telefon: 064 2288885

Email: [email protected]

Centar Srce

Telefon: 0800-300-303

Email: [email protected].

Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević

Višegradska 26, Beograd

Centrala 011/3636400

Institut za mentalno zdravlje

Palmotićeva 37, Beograd; telefon: 011/3307 500

Paunova 2; telefon: 011/2666 166, 011/2664 555

BONUS VIDEO: Miodrag Dimitrijević direktno iz Pariza uključenje u jutarnji program „Probudi se“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar