Foto: Shaun Brooks / Actionplus / Profimedia

Čak 15 igrača nisu to uspela od 2001. godine, a među njima se nalaze i svi članovi "Velike trojke". Ipak, Janik Siner je uspeo to konačno da uradi.

U nedelju je Janik Siner uspeo da osvoji turnir u Roterdamu (serija 500) jer je protiv Aleksa de Minora slavio sa 7:5, 6:4 i tako pokazao da uvek do velikih stvari dolazi baš u duelu sa Australijancem.

PROČITAJTE JOŠ

Došao je do 15 pobeda zaredom i od početka godine ne zna za poraz. Italijan je ipak uradio i nešto što nije uspeo da učini niko od Lejtona Hjuita 2001. godine. Osvojio je prvi turnir koji je igrao nakon što je postao grend slem šampion, to nije uspelo za rukom ni Novaku Đokoviću (izgubio meč drugog kola protiv Žila Simona u Marseju posle osvajanja Australijan opena), Rafaelu Nadalu (izgubio prvo kolo Halea nakon osvajanja Rolan Garosa 2005. godine) ili Rodžeru Federeru (izgubio u finalu Gštada od Jirija Novaka posle osvajanja Vimbldon 2003. godine).

Od Gastona Gaudija je ujedno i prvi koji je uopšte uspeo da dođe do finala nekog turnira. To se dešava toliko retko da ga neretko ljudi porede sa Halejevom kometom koju je moguće videti na svakih 76 godina (period obilaska se razlikuje, nekada traje duže, nekada kraće), a zaista je to prava retkost u modernom tenisu.

Siner je upravo ovom pobedom stigao i do trećem mesta na svetu i sada izgleda kao teniska supersila. Očekuju ga mastersi u Indijan Velsu i Majamiju gde će pokušati da napravi novi iskorak.

BONUS VIDEO Ovako je Novak Đoković srušio Tejlora Frica na Australijan openu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar