Foto: Nova.rs

Kraj Australijan opena nije bio onako kako sam ga zamišljao, bez Novaka Đokovića u finalu, ali sa venčanjem na koje nisam pozvan.

Foto: Nova.rs

Milšped Group vam donosi najzanimljivije vesti direktno iz Melburna.

Nakon generalno lošeg vremena tokom boravka u Melburnu u najgorem letu u poslednjih desetak godina, a možda i duže po rečima lokalaca, krenulo je sunce da prži i da vreme bude kako treba.

Ironija je da se to desilo u vikendu nakon što je ispao Novak Đoković u polufinalu Australijan opena, što se pre toga nikada nije desilo u njegovoj karijeri.

PROČITAJTE JOŠ

I tako je nedelja svanula kao u folk hitu, ali umesto uzbuđenja i ludila oko Novakovog finalnog meča, ostala neka praznina. Iako turnir nije bio gotov i ostalo je bilo u najavi spektakularno finale, za nas je nekako bilo gotovo.

Foto: Nova.rs

Bila je to prilika da se odradi još jedna duža šetnja kroz grad pred put kući, ali sam nekako ponovo morao do Botaničke bašte.

Nestvarna oaza u srcu Melburna jednostavno me kupila svakim svojim metrom i ćoškom koji sam u prvoj turi obišao, a po onakvom suncu, bekstvo u hlad drveća, zelenih travnjaka, jezera i nestvarne prirode i da se obiđu i delovi koje nisam stigao prvi put.

Foto: Nova.rs

Ipak, morao sam da ponovo prođem pored najvećeg jezera sa neverovatnim lokvanjima i cvećem pored kojeg je i restoran i dva gondolijera za vožnju po vodi.

Kako sam se približavao, čuo sam muziku i video gužvu oko jezera, a onda sam sve shvatio.

Neko je rešio da napravi ceremoniju venčanja u prirodi.

Sve je izgledalo kao u američkim filmovima. Bele stolice, luk od cveća, beli koktel stolovi i nestvarni kadrovi osunčane poljane.

Gosti su se polako skupljali, gitarista je svirao lagane ritmove, a čekali su se samo mladenci.

Foto: Nova.rs

Mnogi su stajali da gledaju i uživaju u kadrovima, slikaju i snimaju, dosta njih je posmatralo sa brdašceta pored mesta gde je bila svadba.

„Ja sam sa mladine strane“, setih se u trenutku stare svadbarske fore za neplanirane goste jer je nekada bilo pravilo da sve organizuje mladoženjina familija, pa su ljudi tako upadali na razne svadbe.

Sam sam se sebi nasmejao u bradu, ali sam ipak odlučio da preskočim neplanirani upad, mada mi iskustvo govori da bi me domaćinski dočekali.

Jedino što nisam bio baš elegantno odeven, ali to na kraju nije ni bilo važno.

Foto: Nova.rs

Ipak sam produžio dalje, otkrio zanimljiv deo bašte, uvučen kao da si u džungli. Još jedno ludilo koje je ostavilo bez daha.

Pokušao sam da se dokopam i kolača od limuna koji sam prethodni put probao, ali sam ovoga puta došao kasno i nije ga više bilo.

Zato sam nastavio da hodam i na kraju seo na jedan splav na reci i naručio pivo. Odatle je pucao pogled ka „Rod Lejver Areni“ i osunčanoj reci.

Foto: Nova.rs

Na „Rod Lejver areni“ finale nije igrao Novak Đoković.

A ti, Melburne, ostaj mi zdravo. Osećaj mi govori da će te Đoković još jednom pokoriti.

BONUS VIDEO Intervju Novaka Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar