Iga Švjontek
Iga Švjontek; Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Šta radi nova najbolja igračica planete...

Iga Švjontek, nova najbolja teniserka planete, potpuno je uništila Naomi Osaku u finalu turnira u Majamiju i slavila je sa 6:4, 6:0 za samo 79 minuta igre.

PROČITAJTE JOŠ

Poljakinja je tako na najbolji mogući način ućutkala sve one koji su je gledali „ispod oka“ zbog toga što je postala najbolja igračica „samo zato jer se Ešli Barti povukla“. Ovakvi komentari je nisu sputali u tome da napravi novi sjajan rezultat.

Osaka pokušava da pronađe svoj stari ritam, a finale Majamija najavljuje bolji ostatak u sezoni.

Japanka je već za 10 minuta odservirala četiri asa i tako uspela da osvoji prvi gem na meču.

Švjontek je napravila prvi brejk za 3:2, a onda osvoji i set. Do sredine drugog seta (3:0) imala je samo 12 neiznuđenih grešaka naspram 25 Osake.

Stigla je do 17. uzastopne pobede od početka godine. Osvojila je 20 setova u nizu. Postala je prva igračica u istoriji koja je osvojila prva tri WTA mastersa u sezoni.

Postala je tek četvrta dama, ujedno i najmlađa, koja je osvojila „Sunčani dubl“ („Sunshine Double“), tačnije titule u Indijan Velsu i Majamiju.

Sada ima 6-1 u WTA finalima, a gotovo u svakom finalu je osvojila set bez da rivalki dozvoli i gem! Osvojila je 12 uzastopnih setova u finalu. Nema kraja uspesima ove devojke koja je postala dominantna sila ženskog tenisa.

BONUS VIDEO Bacanje novčića pred početak meča Đokovića i Musetija

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar