Tadić je imao briljantnu reakciju na uvrede i gađanja.

Fudbaleri Ajaksa savladali su Groningen sa 3:1 (2:1) u 28. kolu holandskog prvenstva, a ovaj meč je za navijače domaćina bio više od igre. Na udaru se našao kapiten „kopljanika“ i bivši miljenik domaćih navijača Dušan Tadić.

PROČITAJTE JOŠ

Od prvog minuta su mu navijači zviždali prilikom svakog kontakta sa loptom uz čitav niz uvreda sa tribina. U jednom trenutku su Tadića navijači pogodili i flašom piva u glavu, što je uhvatio jedan od fotografa na susretu. Toliko su pristalice bivšeg kluba bile neprijateljski nastrojene prema rivalu.

U nadokandi prvog poluvremena je Ajaks preokrenuo rezultat jer je gubio do 20. minuta nakon gola Larsena.

Tadić se zagradio na levom krilu sjajno je ubacio loptu, a Klasen je zatresao mrežu za 1:1. Onda je u poslednjim sekundama prvog dela igre Tadić pogodio i penal za preokret.

Srbin je stigao do 37. pogotka u holandskom prvenstvu sa bele tačke. U istoriji ove lige samo je Ronald Kuman postigao više od njega (44).

Tadića su pogodili čašom piva, a onda se okrenuo ka domaćim navijačima stavio je prst na usta. Ućutkao je tribine, barem rezultatski. Berguis je postigao pogodak za 3:1.

Posle meča je za ESPN poručio i kako se oseća povodom svega što se desilo.

„Uvek ću govoriti da je Ajaks moj klub iz snova. Ali, Groningen i Tvente, moji nekadašnji klubovi, takođe će zauvek biti u mom srcu. Ja, obično, nikada ne slavim golove koje dam Groningenu, nisam to slavio ni kada sam igrao za Tvente, a ni sada za Ajaks. Ali, nisam zaslužio ovakav tretman. Bar mislim da nisam zaslužio. Gronigen je zaradio na meni, usrećio sam ljljude, bili su ponosni što sam igrao tamo i što smo tada ostvarili najbolje rezultate u klupskoj istoriji (od 2010. do 2012.). Tako da… Veoma sam razočaran. Ovo je veoma ružno s njihove strane. Ali, u redu, svako ima pravo na sopstvene izbore“, rekao je Tadić posle nove pobede.

BONUS VIDEO Dušan Tadić bacio saigrača na zemlju i „namestio“ mu crveni karton

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar