Hamad Međedović Foto: Starsrport/Serbia Open

Velika šteta. Hamad Međedović je poveo, ali nije uspeo da izbori plasman u finalu turnira u Astani (serija 250).

Sebastijan Korda je slavio nakon tri odigrana taj-brejka sa 6:7(8), 7:6(2), 7:6(2) i posle tri sata igre.  Na kraju se jedva kretao, čak je tražio i medicinski tajm-aut pri vođstvu od 5:4 u trećem setu, ali na kraju nije uspeo da napravi senzaciju.

Ipak, nakon ovog turnira je projektovan na 104. mesto ATP liste, što mu je najbolji plasman u karijeri.

PROČITAJTE JOŠ

Igralo se čak dva sata i 51 minut, a na kraju je Amerikanac uspeo da izbori plasman u finale u kom će igrati protiv boljeg iz duela Adrijana Manarina i Sebastijana Ofnera.

Sjajno je Hamad Međedović odigrao prvi set protiv Sebastijana Korde i na kraju uspeo da ga „ukrade“ posle drame.

Srpski teniser je imao dve brejk šanse pre nego što se ušlo u taj-brejk, a tamo je nastavio na izuzetno visokom nivou. Osvojio je prvi set sa 7:6(8) i tako napravio veliki korak ka finalu turnira u Astani (serija 250).

Spasao je čak i set loptu na 6:5, a onda uspeo da dođe do prve set lopte. Nju nije iskoristio, baš kao što ni Korda nije uspeo da iskoristi dve set lopte.

Ipak, iskoristio je drugu, praktično „ukrao“ set Amerikancu, a onda tražio podršku od publike. Aplaudirao mu je i Viktor Troicki, njegov trener koji mu je sve vreme davao savete.

Uskoro opširnije…

Međedović je ostao miran kada se lomio prvi set i sjajnim servisima stigao do prednosti.

U drugom setu je viđen sličan scenario, ali je tom prilikom Amerikanac ostao miran.

Bilo je evidentno da će teniski maraton biti veća prednost za Kordu jer je utisak da je Hamad polako ostajao bez snage kako je vreme odmicalo. Postajao je sve nervozniji, pokušavao je da ostane miran, ali na kraju pri rezultatu 4-1 u taj-brejku polupao reket iznerviran lošom igrom.

Uprkos svemu je na kraju dobio aplauz publike koja je bila zadovoljna onim što je videla od 20-godišnjaka koji nastavlja da oduševljava. Drugo ATP polufinale će upamtiti po ogromnoj borbi, a to je samo još jedan korak napred.

BONUS VIDEO Novak Đoković o Karlosu Alkarazu i njegovom uspehu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar