Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto © ; Screenshot Instagram/mariovilella

Novak Đoković se već nekoliko puta za početak sezone pripremao u Marbelji ili tamo tražio mir u toku pandemije koronavirusa. Sada je tamo dobio i neobičnog sparing partnera.

Našem asu je sada Marbelja zapravo jedna od rezidencija na kojima se najčešće nalazi, a sada je pred put na Australijan open stigao u ovaj grad, prenosi španska „Marka.

PROČITAJTE JOŠ

Novak bi trebalo da tamo provede sledeće dve nedelje pre nego što krene put Australije, jer će u ovoj državi morati da bude dve nedelje u karantinu pre takmičenja na ATP Kupu (1. do 5. februara).

Tokom boravka u Marbelji Novak će trenirati sa Špancem Mariom Vieljom Martinezom, koji je rado o ovome govorio za poznati španski list.

„Danas smo završili drugi zajednički trening“, kratko objašnjava trenutno 191. igrač planete.

Kako bi Španac uopšte zavredio plasman na Australijan open, moraće od 6. januara da učestvuje u kvalifikacijama koje se igraju u Dohi.

„Trening sa Novakom je veoma dobar po mene. Možete da vidite da je broj jedan zbog načina na koji udara lopticu, kako trči, kako zna da prokliza i da pošalje loptu u samu liniju, način na koji se kreće… Zahvalan sam mu na savetima koje mi daje“, iskren je Vielja.

Pripreme je Španac započeo već decembra, a ostaće upamćeno kada se u prašumi Amazona (na kolumbijskoj strani) izgubio sa bivšim teniserom Santijagom Giraldom, prenosi „Marka“.

Iskoristio je tu priliku da napravi čitav niz fotografija, a mnogima je za oko zapala ogromna tetovaža leptira koju ima ispod grudi.

„Simboliše transformaciju osobe tokom vremena. Identifikovao sam se sa njim“, rekao je Vielja o ovom umetničkom delu.

Otkrio je i kako je došlo do saradnje sa Đokovićem.

„Sada sam deo grupe Pepea Imaza i Marka Đokovića, Novakog brata, ovde u Marbelji.“

Nada se bi ova godina mogla da bude njegova i da bi mogao da uđe u Top 100.

„Nadam se da mogu da priđem bliže, ali nije lako zbog sistema bodovanja.“

Za kraj je još jednom istakao sjajan rad Novaka i van terena, pa je otkrio da je postao deo Udruženja profesionalnih tenisera (PTPA) i pre nego što je upoznao Srbina:

„Šta god povezuje igrače i turnire je dobro za sve“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mario (@mariovilella)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mario (@mariovilella)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar