Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Nekadašnji ruski teniser Mihail Južni kaže da se Rafael Nadal daleko bolje snašao od Novaka Đokovića u završnici sezone i da srpski teniser u finišu nije bio isti.

Đoković tokom završnog dela sezone opterećene pandemijom koronavirusa nije blistao, u finalu Rolan Garosa je bio neprepoznatljiv protiv Rafaela Nadala i sve to je navelo Rusa da oštro sagleda srpskog asa.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvi reket sveta je do US Opena bio potpuno dominantan na terenu sa tri titule u rukama (AO, Dubai, Sinsinati) i bez poraza.

„Vidim kako pišu da je Đoković ‘tankovao’ na kraju sezone, ali on se jednostavno nije snašao. Kad pogledate njegovo psihološko stanje nakon turnira u Rimu, to nije on. Jako retko se iznervira, a tamo se svađao sa sudijama. Doživeo je slom. Posle pauze jednostavno nije bio u istom emocionalnom stanju. Hteo je da završi godinu kao prvi i to je obezbedio u Beču, ali nakon što je to osigurao, više nije igrao ni blizu svog nivoa“, rekao je Južni za Čempionat.

Đoković je tokom US Opena doživeo peh da pogodi linijsku sudiju Lauru Klark u osmini finala i meču sa Pablom Karenjo-Bustom.

U momentu kada je gubio prvi set, Novak se iznervirao i mahinalno bacio lopticu iza sebe, a Južni smatra da je taj potez preokrenuo dalji tok sezone.

„Pre US Opena nije izgubio nijdan meč, a onda je imao incident. Videli ste kako je reagovao. Njegov mozak nije bio spreman na promenu i sve što se dešavalo. Možda možete reći da je to bila greška, ali retko sam video da Đoković toliko greši. I nikad to nije činio toliko često kao na turniru u Rimu. U finalu Rolan Garosa nije bio svoj, nikad ga nismo videli takvog“, naglasio je Južni.

On je donekle to probao da obrazloži rekavši da ljudi spolja ne shvataju koliko je teniserima ova godina bila teška, jer, kako kaže, „osećaju da žive u zatvoru teniskog stadiona“.

„Niko na to nije navikao, uticalo je na njihovu igru. Nadal se bolje snašao od Novaka u situaciji sa koronavirusom. Shvatio je da će mu put u SAD štetiti i da od njega neće imati ništa osim umora. Propustio je US Open i Sinsinati. Znao je svoje telo i da mora da se žrtvuje za Rolan Garos. Novak je hteo sve i u tome je pogrešio“, zaključio je Južni.

Da podsetimo, Mihail je tokom karijere osvajao trofej u Dejvis kupu, bio je osmi teniser planete januara 2008, a ima i deset titula u singlu tokom karijere koja je trajala od 1999. do 2018.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram