Novak Đoković i Rafael Nadal
Foto: EPA-EFE/RITCHIE TONGO

Čuveni teniski trener Nikola Pilić kaže da ga ne iznenađuje to što su mlađi teniseri počeli polako da preuzimaju primat od Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

I dok je Federer jednom nogom praktično u penziji, Nadal i Đoković su i dalje na vrhu, ali ne toliko dominantni kao što su nekad bili. Rafa ima 34 godine, Novak 33 do maja.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbin je šesti put u karijeri završio godinu na prvom mestu ATP liste, njih dvojica su opet uzeli bar po jedan Grend slem trofej (Nole Australija, Rafael Rolan Garos), ali nemaju više istu stabilnost u igri.

Novak je to pokazao protiv Stefanosa Cicipasa u polufinalu pariskog Grend slema kada je dopustio Grku da se vrati iz bezizlazne situacije i uvede meč u peti set.

„Prirodni proces je što je ‘velika trojka’ počela da značajno usporava. To nije još uvek slučaj u potpunosti, ali će se sigurno desiti. Razlika između njih i ostalih koja se merila miljama, a sada je u centimetrima. Stara garda još ima šta da pokaže“, rekao je Pilić u jednom nedavnom intervjuu.

Da podsetimo, Pilić se aktivno bavio tenisom do 1978. i tada se penzionisao sa 39 godina. U karijeri je osvojio US Open 1970. u dublu sa Pjerom Barteom i pobedili su Roja Emersona i Roda Lejvera. Kada je reč o singlu, najbolji rezultat mu je finale Rolan Garosa 1973. kada je izgubio od Ilije Nastasea.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar