Sve detalje pratite na portalu Nova.rs.

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Sunvu Kvona sa 3:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:3, 6:4, i plasirao se u drugo kolo Vimbldona.

PROČITAJTE JOŠ:

Meč je trajao dva sata i 29 minuta, a Južnokorejac je pružio mnogo veći otpor nego što se očekivalo.

Mučio se Novak tokom većeg dela meča, ali je u prelomnim trenucima pokazao iskustvo, pogađao i na kraju slavio.

Zanimjivo je da Novak nikada nije izgubio u prvom kolu Vimbldona, a ovim trijumfom postao je jedini teniser u istoriji sa 80 ili više pobeda na svakom od četiri grend slema.

Do brojke od 80 pobeda je stigao na Vimbldonu, jednu više ima na US Openu, 82 na Australijan openu, a najviše na Rolan Garosu – 85.

Kao po običaju, Nole u uvodnim kolima kao da tek hvata ritam, pa je Kvonu prepustio i set na Centralnom terenu, na kojem se neometano igralo jer je natkriven, ali je kiša pravila velike probleme organizatorima na ostalim mečevima.

Ipak, kiša je verovatno uticala i da se Đokovićev meč dva puta prekine, jer je navijačima pozlilo. Zbog sparine pod krovom morale su lekarske ekipe da intervenišu i utrče na tribine, odakle su izvele dve navijačice.

Oba puta je brzo uočeno da nešto nije u redu i zahtevalo se da se prekine meč kako bi se ukazala pomoć na tribinama. Na sreću, sve je to dobro završeno i mogao je treći teniser sveta da nastavi put ka trijumfu, iako nije ni malo lako stigao.

PROČITAJTE JOŠ:

Koliko je sporo i lošije Đoković ušao u meč svedoči i to da je Kvon poveo brejkom sa 3:1, ali je onda branilac trona nanizao pet gemova uz dva brejka i uzeo ono što mu pripada.

Međutim, znao je Kvon da odgovori u drugom setu. Otvorio ga je dobrim servis gemom, a onda je usledio prekid. Novak je uspeo da poravna na 1:1, ali je ubrzo ispustio svoj servis i Kvon je imao prednost od 4:1 u drugom delu.

Propustio je Novak tri vezane brejk lopte, imao je za čime da žali, a Kvon je nastavio sa hrabrom igrom i materijalizovao prednost u set nakon drugog kratkotrajnog prekida.

Najveća borba viđena je u trećoj deonici, u kojoj je na vreme Đoković uspeo da slomi otpor rivala da se izbegne veća drama.

Spasao je Novak i jednu brejk loptu u petom gemu trećeg seta, a do brejka je uspeo da dođe kada je bilo najpotrebnije, tačnije u osmom gemu. Ekspresno je stigao Novak do tri vezane set lopte, ali je prvu prokockao. Potom je pogodio as i rešio set u svoju korist.

U četvrtom setu Kvon se odmah suočio sa brejk loptom, ali je pronašao dobre servise i poveo sa 1:0.

Foto: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Novak je nešto slabije odigrao naredni gem, rival iz Južne Koreje je imao tri brejk lopte, ali je Srbin sve tri spasao uz jedan perfektan lob i izjednačio na 1:1.

Nije bilo brejka sve do petog gema, kada je Novak „dodao gas“ i bez izgubljenog poena stigao do ključnog vođstva.

Zaređao je pred sam kraj meča Novak 13 poena, a osvojio je i 19 vezanih na svoj servis. Kvon nije imao odgovor, ali je pokazao da može da se nosi sa najboljima.

Đoković u narednom kolu igra protiv boljeg iz meča Tanasi Kokinakis – Kamil Majržak.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko niste korisnik SBB interneta putem EON aplikacije uz EON pakete koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji za 799 dinara mesečno, bez ugovorne obaveze (PROMO)

Đoković - Kvon 6:3, 3:6, 6:3, 6:4

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare