Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Dominirao je tokom većeg dela meča, sad ima lepu šansu za treće kolo.

Srpski teniser Miomir Kecmanović pobedio je Austrlijanca Džona Milmana u meču prvog kola Vimbldona sa 3:1, po setovima 6:3, 2:6, 6:3, 6:4.

PROČITAJTE JOŠ:

Skoro dva i po sata tenisa bila su potrebna Kecmanoviću da slomi otpor Australijanca, koji je pokazao da će kažnjavati svaki pad srpskog igrača.

A upravo je jedan, bukvalno pad, presudio Milmanu u četvrtom setu kad se meč lomio, te je Miomir imao i malo sreće.

Kecmanović je napravio brejk tako što se Džon Milman okliznuo posle servisa.

Kako se dočekao na nogama i odskočio malo da se namesti da udari lopticu posle riterna Kecmanovića, tako je izgubio ravnotežu.

Loptica je samo prošla pored njega, a Kecmanović je brejkom došao do 4:3 i kasnije je završio meč u svoju korist kombinacijom jakih servisa, pametnih izlazaka napred i koristeći to što je Milman poklekao.

Prvi set je Srbin dobio brejkovima u trećem i devetom gemu, drugi je ispustio iz ruku nakon što je prokockao niz brejk šansi u drugom gemu.

Kada je tu Milman uspeo da se izvuče, u petom gemu je on uzeo servis Kecmanoviću, a uzdrmani Miša je još jednom izgubio servis do kraja seta.

U trećem je ranim brejkom „vratio stvari na svoje mesto“, sprečio je Milmana da se „resetuje“ u trećem gemu i poveo je 3:0.

Posle toga nije imao mnogo problema da sačuva svoje servise i uvede meč u četvrti set, gde je poveo brejkom sa 2:1.

Nažalost, Milman je ribrejkom vratio stvari u egal i onda mu se desio spomenuti peh u sedmom gemu kada je Kecmanović praktično rešio meč.

Miomir će u narednoj rundi igrati protiv Čileanca Alehandra Tabila, koji je u prvom kolu pobedio Lasla Đerea posle pet setova.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko niste korisnik SBB interneta putem EON aplikacije uz EON pakete koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji, bez ugovorne obaveze (PROMO)

Prijatelj specijala je MaxBet.

BONUS VIDEO: Meč lopta iz okršaja Đokovića i Kvon Sunvua

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar