Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic)

Đoković pokazao zašto ga mnogi obožavaju.

Novak Đoković, prvi reket sveta i trostruki šampion Mastersa u Madridu, stigao je u prestonicu Španije pred početak turnira, a tom prilikom je gostovao na zvaničnom Tvič nalogu turnira.

PROČITAJTE JOŠ...

U intervjuu na španskom jeziku Đoković je istakao da je turnir u Madridu veoma važan ne samo za njega, već za tenis kao sport u globalu:

„Mnogo mi se sviđa atmosfera, uz dosta energije, i veoma je dinamično. Imao sam ovde dosta uspeha prethodnih godina, mnogo lepih momenata, zbog kojih sam ponovo tu“, rekao je Đoković, koji je u Madridu trijumfovao 2011, 2016. i 2019. godine, dok je, nakon otkazanog turnira 2020. godine zbog pandemije koronavirusa, onaj održan 2021. samoinicijativno propustio.

Potom je detaljnije govorio o uspomenama na ranija izdanja Madrida:

„Imam ih dosta… Sećam se polufinala protiv Rafaela Nadala, mečevi sa Rafom traže mnogo snage. Igrao sam protiv njega širom sveta, a posebno zadovoljstvo je biti na ovom turniru.“

Posebnu pažnju posvetio je podršsci koju je dobio, ali i atmosferi:

„Hvala svima na podršsci. Drago mi je jer ima i mnogo dece. To je važno, jer želimo da vidimo decu kako drže reket i igraju tenis“, istakao je Đoković.

Nadala je već spomenuo, a neizostavna tema bio je i već viđeni naslednik „bika sa Majorke“, Karlos Alkaraz:

#social-embed_0

„Divna osoba, momak sa mnogo poštovanja, mnogo vrlina. Prvi put sam trenirao sa njim, i njegovo putovanje u poslednjih godinu dana je neverovatno. Neverovatno je i da postoji neko tako mlad ko radi toliko mnogo za tenis. Želim mu da nastavi da balansira između svega, jer je mlad. Na početku je lepo, ali sve to ume da postane teret“, otkrio je Novak, da bi potom istakao i da je Alkaraz novi ljubimac malog Stefana Đokovića:

„Moj sin zna i za Nadala, i za Alkaraza, i novina je to da mu Nadal više nije broj jedan u poslednjih par meseci, već Alkaraz. Obojica mu se dopadaju, imitira njihove poteze kad igra, pokušava da „skine“ Rafin forhend. Meni je to interesantno. Rafa i ja dugo igramo jedan protiv drugog, svesni smo da inspirišemo mlade da se bave tenisom.“

Za kraj, Đoković je otkrio i šta mu je posebna poslastica od španske kuhinje.“

„Paelja“, zaključio je Novak.

BONUS VIDEO Emotivan susret Novaka i Vajde

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar