Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, konanstantno je meta napada, brojnih stručnjaka i igrača, a sada je na njega "udario" i Tajler Fric. Posle Tara Danijela, Amerikanac se oglasio i pričao o Đokovićevoj samovolji da napusti Majami i turnir koji je kasnije otkazan.

Fric je u razgovoru za američke medije potvrdio da teniseri imaju veliku Vacap grupu, koja je učinila, da se zbliže i da zajedno donose odluke, ali je tom prilikom potkačio Đokovića.

„Razgovarali smo na ogromnoj Vacap grupi. Mnogi od tenisera iz Saveta igrača su se pridružili toj grupi i objasnili koja je bila njihova ideja, pitali su nas kakvo je naše mišljenje po tom pitanju. Mnogi su objasnili kako je putovanje na određena mesta opasno, pa čak i bez navijača. Ukoliko je teniser zaražen, on je primoran da prestane da se takmiči, jer bi mogao da zarazi i ostale. Mi smo svi zdravi i nismo ni u kakvom riziku, ali smo imali kontakt s drugim ljudima koji su možda bili izloženi riziku“, rekao je Fric u intervjuu za „Tenis čanel“.

PROČITAJTE JOŠ

Ubrzo je Amerikanac poentirao i sa uopštene priče, uputio je otrovne strelice ka Novaku Đokoviću, kako je sam odlučio da napusti Ameriku i pre nego što je turnir otkazan.

„Vacap grupa je stvorena pre godinu i po dana i služi za komunikaciju. Novak je napustio Sjedinjene Američke Države pre nego što je odluka doneta na osnovu dokaza. On je doneo ličnu odluku pre nego što je to učinilo zvanično telo. Nije želeo da igra. Ne znam da li je odluka doneta jednoglasno, ali Savet igrača poštuje sve igrače. I mnogi su želeli da prestanu“, završio je priču Tajler Fric.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram