Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Druga igračica sveta oduševljena Nadalom

Poljska teniserka Iga Švjontek osvojila je turnir u Indijan Velsu i popela se na drugo mesto WTA rang liste.

Poljakinja je u finali Indijan Velsa bila bolje od Grkinje Marije Sakari sa 6:4, 6:1, čime je stigla do druge Masters titule u sezoni, pošto je prethodno trijumfovala u Dohi.

PROČITAJTE JOŠ:

Švjontek se probila na drugo mesto i na taj način izjednačila plasman Agnješke Radvanjske, koja je donedavno bila najbolje rangirana poljska teniserka u istoriji.

„Tek danas sam saznala da sam zauzela drugo mesto na listi. Nisam ni znala da je to moguće posle turnira u Indijan Velsu. Srećna sam. To što sam ponovila uspeh Radvanjske mi mnogo znači“, rekla je Švjontek.

Švjontek je sada prva igračica od Karoline Voznijacki 2009. godine koja je osvojila pet ili više titula pre nego što je napunila 21 godinu. Jedino je još Ešli Barti, trenutno najbolja teniserka sveta, uspela da osvoji dve titule od početka sezone – Adelajd i Australijan open.

„Morala sam da pogledam rang listu i sama se uverim. Trenutno je previše da bih to opisala. Želim više, osećam da je prvo mesto poprilično blizu. Ne smem da namećem sebi pritisak, već da se trudim da nastavim na isti način“.

Poljakinja je izrazila i oduševljenje Rafaelom Nadalom, a osvrnula se i na finale Australijan opena u januaru.

Foto Tanuug/AP Photo/Mark J. Terrill

„Koristim i iskustva drugih igrača. Gledala sam mnogo tenisa u poslednje dve godine, videla mnogo preokreta. Recimo, Rafa (Nadal) ne igra najbolje što može, ali ipak nekako pronađe rešenje. Poslednji primer je finale Australijan opena, koje me je ’oduvalo’. Bila sam na tribinama i pomislila: ’Oh, mislim da ne može da se vrati, nemoguće je’. Ali on je uspeo i to je lekcija za sve nas da nastavimo da se borimo u svakom trenutku“, zaključila je druga teniserka sveta.

Najveći uspeh u karijeri Švjontek je ostvarila 2020. godine kada je osvojila titulu na Rolan Garosu.

Iga neće uzeti odmor, već će igrati na turniru u Majamiju, gde je slobodna u provm kolu, dok će u drugom igrati protiv bolje iz duela Viktorije Golubić i kvalifikantkinje.

BONUS VIDEO Nadal – Kudla, kraj meča i velika pobeda Rafe

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar