Filip Krajinović
Filip Krajinović; Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Filip Krajinović je dobio najteži mogući zadatak za jednog nosioca u drugom kolu Vimbldona.

Grafika: Slađana Đermanović

Nik Kirjos, koji za sebe tvrdi da spada u Top 10 igrača na travi, slavio je protiv Krajinovića 6:2, 6:3, 6:1 i to igrajući izuzetno agresivno.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski teniser bio je potpuno iskren.

„Teško je reći. Danas je bio njegov dan, da mu je protivnik bio neko koga poštuje, onda, šta znam… Danas nije moglo da se igra protiv njega. Igrao sam protiv mnogo igrača i nikada nisam osetio da me neko ovako uništi. Svaka mu čast“.

Istakao je da nije imao oružje kojim bi zaustavio Kirjosa. Što i ne čudi kada se pogleda statistika 24 asa, 50 vinera i 93 odsto osvojenih poena posle prvog servisa…

„Gledao sam mnogo njegovih mečeva kada je igrao loše i nije mogao da pogodi ništa, gledao sam i kada je uništio Rubljova u Majamiju… Znao sam kako on može da igra, ali danas nisam imao oružje kojim bi ga zaustavio.

Mislim da sigurno može da dogura daleko, ali baš da osvoji titulu? To je uvek teško. On nikada nije osvojio Grend slem, nikada nije bio ni u polufinalu… Da baš kažem da će da osvoji… Ne mogu. Ali, siguran sam da može da pobedi svakoga, pogotovo ako je spreman fizički i mentalno“.

Govorio je detaljnije o samom susretu.

„Totalna njegova dominacija, pojeo me je na terenu. Bukvalno sam na kraju jedva čekao da siđem sa terena, jer sam bio mnogo nemoćan. Kada on ima takav dan… Ne znam šta bih rekao. Mogu slobodno da kažem da me je ubio na terenu. Ništa nisam mogao, ni sa servisom, niti sam se kretao dobro. Malo sam još iscrpljen od prvog meča, ali, opet, totalna nemoć. Nisam znao šta da radim, stvarno. Čovek je servirao dve prve serve, svaki servis mu je išao preko 200 kilometara na čas, napravio je jednu nebitnu duplu, svaki moj ritern je vratio, kako god da je dotakao lopticu je danas bio viner. Danas nisam imao igru za njega. Da li me boli poraz? Ne toliko. Kada te neko toliko ubije na terenu, možeš samo da se rukuješ i kažeš – idemo dalje. Nisam očekivao da će biti ovako lagano sigurno, mislio sam da ću pružiti mnogo veći otpor sigurno, ali, jednostavno, ništa nije išlo“.

Foto: Tanjug / AP Photo/Alastair Grant

Analizirao je celokupnu sezonu na travi.

„Prezadovoljan sam! Da mi je neko rekao, potpisao bih. Uzeo sam 300 poena, a ovde se svakako ne broje ti poeni tako da ne gubim puno. Žao mi je da je on upao u moj deo žreba, da je neko drugi mogao bih možda da idem još dalje, ali on je nagazna mina na koju sam ja danas nagazio i to je to“.

Poznato je da Krajinović ne voli da igra protiv servera, prisetio se duela sa Rajlijem Opelkom, a sada je uporedio taj meč sa Rolan Garosa i ovaj protiv Kirjosa.

„Šljaka je drugačija, uslovi su bili potpuno drugačiji. Taj dan sam imao sreće, bilo je kišovito i teške su loptice, nisu mu odskakale toliko. Sve je išlo na moju ruku. Tada sam mogao da mu riterniram dosta dobro, šljaka je potpuno drugačija… Na travi, kada vam neko servira kao on danas… Ja ne znam koliko je on linija danas pogodio, koliko je precizno servirao, ne samo dobro, pa kad sam i imao 0:30, dobijem četiri asa. Pa 15:30, dobijem tri asa. Ubica“.

Vreme je za predah od tenisa, a onda novi izazovi

„Idem na kratki odmor, da napunim baterije, pa Hamburg, Umag, Toronto i Sinsinati. Pa US open“, završio je Krajinović.

Prijatelj specijala je MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana (PROMO)

BONUS VIDEO Pobeda Nika Kirjosa protiv Filipa Krajinovića

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar