Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Švajcarski teniser Rodžer Federer ostaće bez renkinga posle Vimbldona, čak i ako bude igrao na tom turniru, tvrdi poznati teniski novinar Žoze Morgado.

Federer je trenutno 46. teniser planete, ali mu se brišu bodovi iz Londona od prošle godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Tada je poražen od Huberta Hurkača u četvrtfinalu, pa se povukao „u ilegalu“ i nastavio je oporavak od operacija i povreda iz proteklih sezona.

Rodžer trenutno ima 1030 bodova na 46. mestu, a pošto će izgubiti bodove iz prethodnih sezona, ostaće bez renkinga u julu.

S obzirom na to da Vimbldon nije igran 2020. zbog pandemije koronavirusa, Rodžeru su ostali bodovi iz finala 2019. i brišu se sredinom sedmog meseca.

Briše se i Dubai od prošle godine, pa će Švajcarac ispasti sa liste posle više od dve decenije. Ista sudbina čeka i Serenu Vilijams na WTA listi, jer i Amerikanka takođe dugo nije igrala.

Inače, Federer je u više navrata poručivao da njegova profesionalna karijera, uprkos povredama, i dalje nije zatvorena knjiga. Švajcarac je prvi put posle 2000. godine u aprilu ispao van 40 najboljih na svetu.

Podsećamo, na ovogodišnjem Vimbldonu, teniseri neće moći da brane bodove, jer ih je ATP oduzeo engleskom turniru, zbog odluke da izbaci ruske i beloruske takmičare i ne dozvoli im da se bore za trofej.

BONUS VIDEO: Ovo može samo Novak Đoković, čudesan poen protiv Ruda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram