Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Švajcarski teniser Rodžer Federer vraća se na teren posle više od godinu dana, na turniru u Dohi i prema rečima Britanca Dena Evansa - spreman je za tako nešto.

Evans i Federer treba da se sastanu u meču drugog kola turnira u Dohi, gde je Rodžer pauzirao u prvom kolu, a Evans je prošao Žeremija Šardija u tri seta.

PROČITAJTE JOŠ:

„Trenirali smo protekle dve nedelje u Dubaiju i mislio sam da igra prilično dobro. Igrali smo mnogo setova. Bio je ozbiljno ‘naoštren’. Ali je sve mnogo drugačije kad izađete na teren u meču. Biće mnogo drugačije u sredu. Meč će biti u večernjem terminu i biće malo sporija podloga, videćemo kako će se sve odvijati“, rekao je Evans, a prenosi ATP.

Britanac kaže da je jasno koliko naporno Federer radi i trenira jer se sa skoro 40 godina vraća posle dve operacije kolena.

„Ponekad smo vežbali po tri sata. Drugim danima po sat i po vremena. Bilo je kao sa većinom tenisera, ali njegov nivo je mnogo viši od ostalih. Dobro je kad imate takve treninge“, kaže Evans.

Den se i našalio rekavši da ga je Federer posmatrao sticajem okolnosti proteklih dana pred meč u sredu popodne.

„Očito je mnogo imao prilika da gleda moju igru u minule dve nedelje i razumem da je to sada više radio iz dosade. Verovatno je čekao svoj red za trening, više nego što je mene skautirao i ono što se dešava na terenu“, kaže Evans kroz smeh.

Što se tiče same igre, Evans kaže da se Federer odlično kreće na terenu i da njegove promene ritma i dalje mogu da budu problem mnogim rivalima.

Da podsetimo, Federer je prošli takmičarski meč odigrao u polufinalu Australijan opena 2020. kada je poražen od Novaka Đokovića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar