Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Rodžer Federer je postigao skoro sve što je mogao u karijeri, a kako se ona bliži kraju, mnogi se pitaju kada će se i u kakvom stanju Švajcarac vratiti.

Rodžer je otkazao povratak na Australijan openu, što znači da će proći godinu dana otkako je u Dubaiju odigrao poslednji takmičarski meč.

PROČITAJTE JOŠ:

Iako je više puta jasno naglasio da se ne povlači još uvek, stalna pomeranja povratka unose sumnju, a ni Anabel Kroft, nekadašnja britanska teniserka.

„Kad gledamo unapred ka 2021. godini, ‘velika trojka’ je i dalje daleko od pada, deluje da će i sada da dominira, s tim što niko ne zna šta da očekuje od Federera koji puni 40 godina u avgustu. Delovalo je kao da je zaustavio vreme u većem delu poslednje decenije“, rekla je Kroft.

Ona smatra da je Švajcarac ostao na ATP turu samo da bi ostao spreman i takmičarski „naoštren“ za Olimpijske igre, jedini trofej koji mu fali.

„Zato smo naučili da ga nikad ne otpisujemo. Ali sad, da li ima snage za još jedan dominantan povratak? U međuvremenu, Zverev, Tim i neki drugi mlađi su podigli svoje igre na više nivoe dok su Đoković i Nadal nastavili da pokazuju istrajnost“, kaže Anabel Kroft.

Istakla je i da Federerova želja i ljubav prema teniskom životu pomaže, jer ga sprečava da mentalno padne, čak i kad nema priliku da se bori za titule.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare