Endi Mari
Endi Mari Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Birtanska legenda kritikovala odluku Vimbldona.

Odluka organizatora Vimbldona da zabrane učešće ruskim i beloruskim teniserima i teniserkama, izazvala je brojne polemike, a sve veći broj je onih koji su se javno usprotivili i kritikovali takav potez,.

Novak Đoković je bio u prvim redovima, a nedavno mu se pridružio i Rafael Nadal. Sada se u društvu kritičara našla i britanska zvezda, Endi Mari.

PROČITAJTE JOŠ

„Ne podržavam zabranu igrača. Smernice Vlade Velike Britanije nisu bile od pomoći“, kazao je Mari uoči nastupa na mastersu u Madridu.

On smatra da je moglo da se pronađe rešenje.

„Moje razumevanje smernica je bilo da Rusi i Belorusi mogu da igraju ako potpišu izjavu da su protiv rata i ruskog režima. Nisam siguran koliko bih se osećao prijatno da se nešto desi nekom od igrača ili njihovim porodicama“, naveo je Mari mislivši na  potpisivanje formulara koji je prvobitno bio uslov za Ruse i Beloruse.

Britanac je naglasio da je situacija teška, i da je razgovarao i sa ukrajinskim teniserima.

„Mislim da nema pravog odgovora. Razgovarao sam sa nekim ruskim igračima, ali sam razgovarao i sa nekim ukrajinskim teniserima. Žao mi je zbog igrača kojima nije dozvoljeno da igraju i to shvatam, to im definitivno ne izgleda fer. Ipak, znam i neke ljude koji rade na Vimbldonu i znam u kakvoj su situaciji bili pri donošenju ovakve odluke“, naglasio je Mari.

Mari će u prvom kolu u Madridu odmeriti snage sa Dominikom Timom.

BONUS VIDEO Euforija zbog Novaka Đokovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare