Đoković
Foto: AP Photo/Seth Wenig

Diskvalifikacija Novaka Đokovića sa US Opena odjeknula je svetom, a način na koji je Srbin okončao učešće na grend slemu glavna je vest u medijima širom sveta.

Prvi reket sveta eliminisan je sa US Opena nakon što je u završnici prvog seta protiv Karenja Busta negotice pogodio lopticom linijskog sudiju u glavu.

PROČITAJTE JOŠ

Iznenađujuća situacija i diskvalifikacija Đokovića zasenile su sva druga dešavanja u svetu, a najuticajniji sportski mediji u svetu Srbinu su dali ubedljivo najviše prostora.

Đokovićeva eliminacija vest je dana u Španiji gde je „crvena furija“ istovremeno ostvarila pobededu protiv Ukrajine (4:0), a peh Srbina je bolje plasirana vest i u Nemačkoj, zemlji fudbala čija je reprezentacija večeras remizirala sa Švajcarskom.

Prvi reket sveta je na vrhu naslovne strane i italijanske Gazete. Međutim, zanimljivo, jedan od retkih svetskih medija koji nema ni reč o eliminaciji na naslovnoj strani, pa čak ni pri vrhu sportske strane je Njujork tajms, ugledni list iz grada u kojem se i održava US Open.

Gazeta Gazeta
Marka Marka
Šport Šport
Njujork tajms Njujork tajms

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare