Dušan Lajović Foto: Predrag Milosavljevic/Starsport.rs

Istorijski uspeh za srpskog igrača.

Dušan Lajović je ostvario najveći uspeh u karijeri osvojivši turnir Srpska Open (kategorija 250). On je u finalu u nedelju bio bolji od Rusa Andreja Rubljova (6:3, 4:6, 6:4). Put do istorijske titule bio je veoma težak, što je i sam Lajović naglasio.

„Kada pogledate žreb znate da može tako nešto da se desi. Kada se sve završi vidite širu sliku, igrao sam mnogo sati, ne znam odakle sam pronašao energiju. Vrtelo mi se u glavi, mislio sam da ću da se onesvestim na terenu. Kada sam to stavio iza sebe i uživao u ovom momentu, nije ovo serija 250 koju obično igrate. Osećate pritisak mnogo više nego kada igrate sa nekim sa kojim niste bliski. Nadam se da ovo nije poslednja ovakva nedelja“, rekao je Lajović na konferenciji nakon velikog uspeha.

Pročitajte još

Između ostalih, Lajović je na ovom turniru savladao i Novaka Đokovića, najboljeg tenisera sveta.

„Poveo sam psa kada sam došao na turnir. Radio sam stvari koje inače ne radim na turnirima, osećam se umorno, ali i u dobrom ritmu. To će još više uticati na moju igru, stvarno sam uživao na terenu i igrao dobar tenis. Borio sam se u teškim mečevima, to je ono što ocekujem od sebe svaki meč, što nije moguće. Nadam se da ću u Madridu da se oporavim fizički i mentalno“, istakao je srpski igrač.

Lajović je mnogo vremena proveo na terenu.

„Mislio sam da ću se onesvestiti usred finala. Bio sam preumoran, osećao sam da mi fali goriva, drugi brejk mi je dao dovoljno snage da odserviram. Samo mi je bilo bori se i izdrži koliko možeš. Nisam povlačio paralelu, bilo mi je preteško fizički, probaj da nađeš forhend, tu imaš šansu da odigraš poen do kraja. Mislio sam pobediću meč samo na borbu. Pokušao sam da se borim do poslednjeg poena. Već na 5:1 mi se vrtelo u glavi, ali sam mislio samo gem po gem moram da idem. Publika me podizala kada je bilo potrebno, bitno je da sam uspeo iako ne znam gde je pronašao snagu“, podelio je Lajović.

Šampion turnira u Banjaluci imao je i jednu „zamerku“.

„Ljudi su nas primili kao da smo lokalci, uživao sam u hrani što će se odraziti na moju kilažu. Ovo je jedna od najbolje organizovanih turnira 250 koje sam igrao, svi su veoma uživali ove nedelje. Možda mi je Rubljov talija, nažalost jedan je morao da izgubi, tada sam igrao sa njim na putu ka finalu, izvanredna nedelja za mene“, završio je Lajović.

BONUS VIDEO Skandiranje Lajoviću „Duci, Duci“