Ako ste pratili igre Dušana Lajovića ovo je samo rezultat vere i neverovatno promene. Ukoliko niste onda ste i dalje u šoku što ste pročitali da je srpski teniser osvojio drugu ATP titulu u karijeri.

Pre ovog je Lajović osvojio turnir u Umagu, što mu je do ove nedelje bio jedini trofej u karijeri. Te godine je na šljaci stigao i do finala mastersa u Monte Karlu.

PROČITAJTE JOŠ

Upravo je jedan šampion iz Monte Karla pao pred Lajovićem u finalu Andrej Rubljov sa 6:3, 4:6, 6:4.

Ali kako je do toga Lajović došao. Mnogima je zastala knedla u grlu kada je Lajović ispustio 5:1 kada je Rubljov stigao na dva poena od izjednačenja.

Onda je Lajović odlučio da pokupi sve loptice na terenu i da izabere samo jednu. Dobio je upozorenje sudije. U trenutku kada je Lajović ima poen za osvajanje turnira odlučio je da sedne. Da, seo je na stolicu, napravio pauzu, a onda sjajno servirao. Uspeo je, osvojio je taj trofej, taj trofej koji je i njega iznenadio.

Stigao je do tri četvrfinala ove godine na šljaci, dva puta ga je izbacio Karlos Alkaraz. Ali sada ni prvi teniser sveta Novak Đoković nije imao odgovor na njegovu igru.

Dušan Lajović i Andrej Rubljov Foto: Predrag Milosavljevic/Starsport.rs

Lajović je podigao trofej tako što je na turniru spasao 33 brejk lopte i to čak tri u prvom gemu finala. Upravo je taj mentalni aspekt doneo Lajoviću veliko slavlje.

Promenio je pristup samoj igri i tako podigao drugi trofej u karijeri.

Počeo je da razmišlja samo o sadašnjem trenutku i to je dalo rezultate i to kakve. Ipak, nije to baš došlo preko noći, morao je ozbiljno da se naradi da bi stigao do toga, ali je zbog toga slavlje neuporedivo slađe.

Lajović je sada 40. teniser planete, napredovao je za čak 30 pozicija nakon ovog rezultata, pa bi to moglo da mu dobrano olakša i nastavak sezone na šljaci.

Ono što smo za sada videli je da je ovo samo početak. Mogla bi ovo da bude sezona karijere.

BONUS VIDEO Skandiranje Lajoviću „Duci, Duci“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar