Foto: Nova.rs

Veruje da mu fali malo za bolje rezultate.

Foto: Nova.rs

Milšped Group vam donosi najzanimljivije vesti direktno iz Melburna.

Dušan Lajović eliminisan je već na startu Australijan opena nakon što je poražen od Đulija Cepijerija rezultatom 6:3, 3:6, 6:3, 7:6.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski teniser je posle meča otkrio da nije zadovljan svoj igrom.

„Realno, loše sam igrao ceo meč pogotovo na riternu. Iskreno, bilo mi je teško da uđem u reli na njegovom servisu. Mislim da je to i napravilo razliku. Video sam šansu u meču i u žrebu, ali sa druge strane igrao je dobro. Lako se kvalifikovao. U ovakvim uslovima nisam uspeo da uđem u onaj deo meča gde mogu da napravim. Uglavnom on dominira u jedan-dva udarca na početku relija. U retkim situacijama kada se otvaralo, uspevao sam da dođem do šansi. Sunce je išlo direktno u oči. Morao sam da korigujem servis i nisam uspeo da uđem u peti. Mislim da bi bilo drugačije. Najviše me boli što sam izgubio na početku, jer osećam da igram dobro. Šest-sedam meseci sam igrao na visokom nivou. Eto, opet u prvom kolu. Moram da se fokusiram na druge stvari“.

Objasnio je i gde je mogao da odigra bolje.

„Mislim da je trebalo… Taktički ne znam, ali trebalo je da bolje riterniram na drugi servis. Mislim da sam uzeo manje od 50 odsto poena na drugi servis. To je bila od bitnih stavki. Prvi servis kad odservira, tu nema mnogo šansi, ali na drugi servis sam loše igrao“

Uprkos porazu ne smatra da su potrebne velike promene.

„Ne vidim da su potrebne neke radikalne stvari ili promene. Na dobrom sam putu u zadnjih osam-devet meseci. Prošle godine sam imao dobro, otvorilo se na nekoliko mesta. Bio sam solidan u Adelejdu, dobio Kokinakisa, koji je tamo standardno dobar, a protiv Lehečke je bio potpuno drugačiji sport. Dobio me je, a on je posle osvojio turnir. Stvari su tu blizu, samo treba istrajati u tome. Ne verujem da je ovo nešto alarmantno. Prošle godine sam imao neortodoksnu situaciju sa boginjama. Rolan Garos zbog toga nisam uspeo da spremim, Vimbldon sam otkazao. Nadam se da ove godine neću imati neprevdiđene bolesti. Osećao sam se dobro. Izanaliziraću kada se odmori glava“

Jop uvek su sveže rane od poraza u Dejvis kupu.

„Igram dubl sa Bublikom, s njim nikada ne znaš šta će biti. Do Dejvis kupa nemam ništa, odradićemo pripreme. U Malagi smo doživeli težak poraz, svi smo bili naštelovani da uradimo sve kako bismo otišli do kraja, ali nažalost nismo. Osećali smo da smo jako blizu, ali to je tenis. Videćemo ove godine, sad igramo sa Slovačkom u Kraljevu – biće svi osim Noleta, što je razumljivo. Na nama je da barem dođemo do nekog dela, pa da nam se on pridruži. Videćemo jesmo li preboleli Malagu kad se okupimo“.

BONUS VIDEO Intervju Novaka Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar