Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Novak Đoković će u drugom kolu grupne faze Završnog mastersa u Londonu u sredu od 21 čas odmeriti snage sa Danilom Medvedevim, a eventualna pobeda protiv ruskog tenisera mogla bi da osigura prvom reketu sveta plasman u polufinale.

Srpski teniser je turnir u engleskoj prestonici otvorio rutinskom pobedom nad Dijegom Švarcmanom (6:3, 6:2) posle 79 minuta igre, a prilično rutinski do prve pobede došao je i Medvedev koji je bio bolji od Aleksandra Zvereva (6:3, 6:4), te će pobednik derbija grupe A napraviti značajan korak ka polufinalu.

PROČITAJTE JOŠ

Ruski teniser je pobedom nad Zverevim zapravo ponovio uspeh iz finala Pariza koji je osvojio početkom meseca te duel sa Đokovićem dočekuje u odličnoj formi i sjajno raspoložen. Sa druge strane, Đoković je na poslednja dva turnira pokazao da je prilično ranjiv, pa je posle poraza u finalu Rolan Garosa od Nadala, i četvrtfinalu Beča ostao bez trofeja nakon što ga je Sonego eliminisao u četvrtfinalu.

Upravo zbog činjenice da se se tokom jeseni nije pokazao u najboljem svetlu, Đoković je turnir u Londonu dočekao veoma motivisan.

„Prvi meč je uvek mali test, može se očekivati prilagođavanje uslovima. Igra se svaki drugi dan. To mi odgovara jer imam vremena da treniram radim na specifičnim stvarima i pripremim se za narednog protivnika“, poručio je Nole posle pobede nad Švarcmanom i dodao:

„Biće večernji termin, biće možda drugačiji uslovi za igru, ali znam da moram da budem na vrhuncu jer taj meč može da presudi o plasmanu u polufinale“.

Medvedev je tokom 2019. godine upisao dve pobede protiv Đokovića, ali je početkom aktuelne godine Srbin u okviru ATP kupa stigao do četvrtog trijumfa u međusobnim duelima. Iako je autsajder u susretu sa Đokovićem, četvrti teniser sveta istakao je da sa nestrpljenjem čeka megdan u „O2 areni“.

„Radujem se meču protiv Novaka. Uvek je veliki izazov. U ovim uslovima možemo da igramo poene sa dugim razmenama“, rekao je Danil.

Pre Đokovića i Medvedeva snege će u istoj grupi odmeriti Zverev i Švarcman, a Srbin će se naći među četvoricom najboljih ako pobedi Rusa i ako Švarcman savlada Zvereva. U polufinale može i ako Nemac bude bolji od Argentinca u tri seta, a on zabeleži maksimalnu pobedu nad četvrtim teniserom sveta.

Naravno, ukoliko ne pođe sve po planu u sredu uveče, Novaku preostaje da se za polufinale bori u trećem kolu protiv Zvereva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar