Foto: Avaz.ba/N. Smajović

Novak Đoković je odmah posle finala Rolan Garosa nenajavljeno otputovao u Bosnu i Hrcegovinu, tačnije u Visoko gde se nalaze "bosanske piramide".

PROČITAJTE JOŠ

On je u Visokom boravio u u julu ove godine, pošto se oporavio od korone.

Đoković je rekao za „Avaz“ da mu je nakon prve posete s roditeljima bilo lepo, da je uživao, te da je jedva čekao da se vrati.

„Ovog puta sa mnom je supruga Jelena, a naredni put ćemo doći sa decom. Mi ovde na Balkanu imamo veliko blago i to već 15 godina i duže objašnjava kroz naučnu metodologiju dr Osmanagić. Ne bih previše stručno pričao, jer je to Semirov zadatak, on je stručan čovek, i nešto što je otkrio ovde je nešto vanserijsko i jako bitno ne samo za Balkan već za ceo svet“, rekao je Đoković za „Avaz“.

Ovu posetu je iskoristio da uputi poruku i ostalim sportistima.

Foto: EPA/FEHIM DEMIR

„Pozvao bih sve sportiste da dođu ovamo, da provedu neko vreme u tunelima Ravne, koji su jako delotvorni na uvećanje kiseonika u plućima, direktno utiču na regeneraciju i oporavak, što je nama sportistima veoma bitno. Posebno u elitnim sportovima u kojima sezona traje dugo. Izloženi smo naporima, menjamo vremenske zone, i sve što može na prirodan način da pomogne da se brže oporavimo, a takođe služi i kao prevencija povreda, dobro nam dođe. I piramide i posebno tunel ispod piramida su prava stvar za to“, rekao je Đoković i ponovio da Bosansku dolinu piramida smatra svojom drugom kućom u koju će se vraćati.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram