Foto: EPA/IAN LANGSDON

Novak Đoković i Endi Mari su pun sat razgovarali međusobno u uživom uključenju na Instagramu.

Bio je to sjajan razgovor dvojice sjajnih tenisera tokom kojih su se dotakli raznih pitanja i aktuelnosti iz sveta tenisa, a usput su odgovorili i na nekoliko pitanja navijača.

Mari je pitao Novaka o tome šta on misli o trci za najboljeg svih vremena i kako sve to procenjuje.

„Dobro pitanje! Mislim da je to kombinacija slemova, nedelja na prvom mestu i mastersa. I naravno međusobnog skora. Grend slemovi su izvan svega, ali teško je reći… Lično, srećan sam da sam u priči oko toga, to je velika čast, ali istovremeno je teško reći ko je najveći. Čuo sam razna mišljenja, ali ne mogu da poredim generacije nikako“, rekao je Novak, ali Endi je dodao da su ovog puta tri najbolja deo iste generacije.

PROČITAJTE JOŠ:

„Činjenica je da vas trojica igrate u isto vreme i možete da se poredite. Igrao si 54 sa jednim i 55 puta sa drugim, oni imaju mnogo mečeva među sobom. Tu se ne porede generacije. Teško je suditi, ali i ne znamo šta će se dogoditi u budućnosti. Mislim da je Rafin rekord na šljaci nešto što se ne dovodi u pitanje, Rodžerov na Vimbldonu, a tvoj na hardu. I zato je teško prosuditi. Kad me pitaju, sa kim mi je bilo najteže, kažem da sam igrao sa trojicom najboljih na svakoj podlozi ponaosob“, dodao je Mari.

Đoković kaže da je saglasan sa Endijem po ovom pitanju.

„Dobro je za tenis da smo svi tu u isto vreme, možda nismo ni svesni tih rezultata i dostignuća, proporcija i dubine razgovora o svemu tome. Jer smo i dalje u toj oluji! Kada budem završio karijeru i kad sa neutralne tačke budem gledao, moći ću da imam objektivnije mišljenje. To što si rekao je tačno, za podloge, ali šta budućnost nosi… Nismo više mladi, tu su Cicipas, Tim, Zverev, oni su spremni i blizu su. Kada je i Sten tu, upalite u nivo više“, kaže Đoković.

Novak je rekao da mu je najlepše igrati u Melburnu, a isto je izabrao i britanski teniser.

Na kraju, usledilo je pitanje koju drugu profesiju bi odabrali, Novak je rekao da bi se posvetio nauci, dok je Endi priznao da bi rado bio fudbaler ili doktor, jer posle svega kroz šta je prošao, voleo bi da se posveti pomaganju drugima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar