Đorđe Đoković
Đorđe Đoković; Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Novi detalji sa jedinog ATP turnira u Srbiji.

Đorđe Đoković, direktor Serbia Opena, otkrio je za Nova.rs koji je igrač prvi prihvatio da dođe u Beograd i da se od 18. do 24. aprila takmiči da postane pobednik šestog izdanja ovog turnira, te je odgovorio Kasperu Rudu koji je nedavno u razgovoru za naš portal pojasnio da bi voleo da dođe u Srbiju.

PROČITAJTE JOŠ

Rud je nakon finala u Majamiju i uspeha karijere na mastersima za Nova.rs govorio o tome da bi bilo zabavno u Beogradu.

„Nisam pričao sa Novakom van terena u poslednje vreme, ali smo ranije nekoliko puta zajedno trenirali i pričali smo o drugim stvarima poput fudbala. Zapravo je Norveška igrala protiv Srbije tog dana kada smo trenirali i zezali smo se zbog fudbalskog meča i svih tih stvari (smeh). Ove godine neću igrati u Beogradu, ali će u budućnosti biti opcija jer volim da igram na šljaci. Biće zabavno doći u Srbiju, nikada nisam bio tamo, ali sačekajmo da vidimo šta će se desiti u budućnosti“, završio je Rud za Nova.rs.

Đorđe Đoković je istakao da je ta mogućnost realna.

„Definitivno bi mogli da vidimo Ruda u Beogradu sledeće godine, stojim na raspolaganju svim teniserima koji su zainteresovani da dođu u Beograd. Uputili smo pozivnice mnogim teniserima ove godine, neki od njih su se odlučili za Barselonu što ima smisla, duplo više poena, pa čak i veći nagradni fond, zagarantovani novac koji će dobiti.

Đorđe Đoković
Đorđe Đoković; Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Mislim da je Beograd već ozbiljno kotiran na teniskoj mapi i mislim da je mnogo veći broj igrača ove godine, nakon iskustva sa prošlom, odlučuje da dođe u Beograd, čak i pored toga što će ovde biti duplo manje bodova nego u Barseloni. Sa druge strane, nekim teniserima to nije važno“, rekao je za Nova.rs Đoković.

Pojasnio je direktor Serbia Opena i koji je od igrača prvi potvrdio da dolazi u Beograd ove godine.

„Imamo konkretno Dominika Tima, kome je važnije da igra mečeve, nije mu važno da li to nosi ovoliko ili onoliko bodova. Naravno, svaki bod mu znači u povratku jer ima zaštićeno mesto na ATP listi i da nije igrao jako dugo, ali je na moj prvi poziv odgovorio pozitivno. On je prvi teniser koji mi je potvrdio dolazak u Beogradu. On je veliko ime, bio je ovde i tokom Adria Tour i mislim da je ljubitelj publike ne samo u Beogradu, nego i širom sveta. Sve što želimo da igrači budu srećni i zadovoljni, da promovišemo turnir i da imamo što je moguće bolji i veći broj igrača iz Top 20, 30 na svetu“, rekao je Đoković za Nova.rs.

Đoković je u nedavnom razgovoru za Nova.rs otkrio i kakve su promene urađene, kako će izgledati novi prostor i pojasnio je kako su tekli pregovori sa nekim igračima i koje su to posebne uslove tražili da bi došli u Beograd.

BONUS VIDEO Đorđe Đoković predstavio Serbia Open

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar