Foto: EPA-EFE/STR

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, obratio se nakon pobede protiv Rafaela Nadala na Slemu šest kraljeva (6:2, 7:6(5)).

Đoković je pobedio Nadala u njihovom poslednjem okršaju, i zauzeo treće mesto na egzibicionom turniru Slem šest kraljeva u Saudijskoj Arabiji, u Rijadu.

„A sada Rafa, ne znam odakle da počnem. Vratiću se na prvi meč koji smo igrali 2005. mislim da jeste. Ko bi znao da ćemo stajati ovde 20 godina kasnije više od 60 puta kada smo se suočili. Imam najveće poštovanje prema tebi. Neverovatan sportista. Neverovatna osoba. Želeo bih da čestitam celom vašem timu i porodici na neverovatnoj karijeri koju je Rafa imao. To je takođe vaš uspeh. Znam koliko porodica mora da podnese za profesionalnog tenisera. Mogu samo da zamislim kroz koje ste uspone i padove prošli sa njim. Vi zaslužujete ovaj uspeh koliko i on. Čestitam. Neverovatna, neverovatna karijera. Teško je. Mogao sam da govorim celu noć. Mislim da Rafa treba da govori umesto mene. Bila je to neverovatna čast kao što sam vam rekao na mreži. Neverovatno zadovoljstvo podeliti sud sa vama. To je emotivan trenutak“, rekao je Đoković posle meča.

Rivalvstvo Novaka i Nadala najveće je u istoriji tenisa.

Igrali su 61 do sada, a Srbin vodi 32:29 u pobedama.

Njih dvojica su najtrofejniji po grend slem titulama. Novak ih ima 24, a Nadal 22.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare