Foto: EPA/EFE

Premijer Australije Skot Morison objavio je da je pozitivan na koronavirus u utorak, a tim povodom su pokrenute i pojedine kontroverze.

Morison je pre mesec i po dana bio jedan od glavih zagovornika deportacije Novaka Đokovića iz Australije, uz Aleksa Hoka, ministra za imigraciona pitanja te zemlje.

PROČITAJTE JOŠ:

Hok je diskrecionom odlukom ukinuo Đokoviću vizu, sud u Kanberi je potvrdio tu odluku, Novak je deportovan iz Melburna, a Vlada Australije je tvrdila da je opasan po javno zdravlje te zemlje, pošto nije vakcinisan.

„Danas sam testiran pozitivan na Kovid 19. Imao sam simptome nalik gripu i oporavljaću se tokom sledeće sedmice. Od nedelje se testiram svakog dana i dobijao sam negativne testove. Kada je počela da me hvata groznica testirao sam se ponovo i test je bio nejasan, a onda je PCR stigao sa pozitivnim rezultatom. Nastavljam da pratim uputstva i izolovan sam u domu u Sidneju“, napisao je australijski premijer.

Naveo je i da će se potpuno povući, uključujući i virtuelne sednice, ali je šteta već učinjena.

Snimljen je u javnosti kako kašlje za govornicom, pa tamošnji mediji smatraju da je imao koronu, a bio je u javnosti.

Usledile su reakcije navijača drugog tenisera sveta, pošto je Đoković upravo zbog Morisona i spomenutog Hoka ostao bez šanse da brani titulu u Melburnu.

Titulu je osvojio Rafael Nadal, postavio je rekord 21. Grend slem titulom, a Novak je ubrzo ostao i bez prvog mesta na ATP listi.

„Gde je onaj deo kada za to okrivljujete Đokovića“, pitala je Sara, jedna od Đokovićevih navijačica.

Podsećamo, Morison je vakcinisan prošle godine, a Novak je u Australiju pokušao da uđe sa dokumentima o medicinskom izuzeću, jer je bio pozitivan na virus u decembru.

BONUS VIDEO: Đoković izgubio od Jiržija Veselog

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar