Foto: Tanjug / AP Photo/Michel Euler

Najbolji teniser planete Novak Đoković prošao je u četvrtfinale Rolan Garosa teškom pobedom nad Italijanom Lorencom Musetijem.

U ponedeljak je morao da igra pet setova protiv motivisanog 19-godišnjaka, koga je savladao sa 6:7 (7), 6:7 (2), 6:1, 6:0 i 4:0, jer se Museti povukao.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, tokom većeg dela meča, Đoković je bio u podređenom položaju jer je tokom dva i po sata borbe Museti bio bolji.

To je pokazao samo u prva dva seta, a onda je u trećem postepeno počeo da pada. Novak je to kaznio, popravio je svoju igru i slavio.

Baš između drugog i trećeg seta Đoković je nakratko otišao u svlačionicu. Ubrzo su krenule spekulacije da je otišao zbog medicinskog tajm-auta, ali se brzo našao na terenu.

Zato je pitanje o tom odlasku sa terena „Filip Šatrije“ postavljeno i na konferenciji posle meča.

„Ako baš morate da znate, tokom pauze sam otišao da promenim gaće i presvučem se. Ali taj trenutak pauze uglavnom koristite da se mentalno resetujete, promenite okruženje. Čak i kada je pauza kratka, možete malo da udahnete i vratite se kao novi teniser“, objasnio je Đoković.

Novak je to uradio u nastavku meča, za 23 minuta je dobio treći, za 17 minuta četvrti set i u petom primorao Italijana da preda.

Sada ga čeka četvrtfinalni okršaj sa Mateom Beretinijem, koji će biti odmoran, jer mu je Rodžer Federer bez borbe predao meč.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare