Foto: Chryslene Caillaud / Panoramic / imago sportfotodienst / Profimedia

Reči koje bi svi u teniskom svetu trebalo da čuju

Pol Meknami, nekadašnji australijski teniser, kao i Jirži Lehečka, češki teniser, ponovo su hvalili Novaka Đokovića i to ne samo zbog sjajnih partija na terenu, već i zbog ponašanja van istog.

Mnogi kritičari Đokovića redovno ističu kako su Rodžer Federer i Rafael Nadal imali mnogo veći značaj za tenis od Novaka, iako se to ne može nazvati istinom.

PROČITAJTE JOŠ:

Meknami je svestan koliko drugi teniseri imaju poštovanja za Đokovića i za sve ono za šta se bori srpski igrač.

„Mislim da je jedno od najvećih priznanja Novaku Đokoviću to poštovanje od strane kolega. Popularan u svlačionici, sadašnji igrači vide da nikada nisu imali vrhunskog igrača da ima takvu njihovu podršku. Nimalo jednostavna stvar, da vas prepoznaju i aplaudiraju vam“, rekao je Australijanac.

Ove reči Meknamija su u stvari bile reakcija na izjavu Jiržija Lehečke, češkog tenisera, koji je nedavno igrao sa Novakom i u Dejvis kupu.

„Novak je najbolji. Njegovi rezultati su vanserijski. On je za mene veliki heroj u svemu što radi, takođe i za ostale igrače, imamo ga kao primer, možemo samo da učimo od njega“, istakao je nedavno Lehečka.

Novak trenutno predvodi Srbiju u Dejvis kupu, a cilj je naravno titula. Srbija će u polufinalu igrati protiv Italije u subotu od 12 sati.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar