Drugi reket planete Novak Đoković imao je najmanje tri razloga za zadovoljstvo posle meča sa Lorencom Musetijem u polufinalu Vimbldona.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Tačno toliko je i setova dobio protiv Italijana pa je sa 6:4, 7:6 (2) i 6:4 prošao u finale gde ga čeka Karlos Alkaraz.

PROČITAJTE JOŠ:

Imao je pored ta tri razloga i dobijena seta Novak da bude zadovoljan i što je igrao dobro, prilično precizno i što nije imao prevelikih oscilacija kakve smo gledali ove sezone u više navrata.

Nije se nervirao, nije ga doticalo ni to što je na kraju sa tribina moglo opet da se čuje „buuu“, dok je Museti posle poraza mogao samo da izvlači pouke i preispituje se.

Šesti poraz u sedam mečeva sa Đokovićem svakako mu nije bio jedna od stavki koja prija, ali bar kad je reč o igri – ona nije bila loša.

„Pomalo sam tužan zbog toga kako se meč odvijao. Ali, moram da kažem da je Nole odigrao sjajno. Pokazao je da je u sjajnoj formi. Ne samo u pogledu tenisa, nego generalno fizički. O svojoj igri nemam šta da kažem jer mislim da sam bio poprilično dobar u gotovo svemu. Kući idem sa mnogo pozitivnih utisaka. Bile su ovo dve sjajne nedelje za mene. Iznenađen sam bio danas kako sam održavao nivo. Ponosan sam na ono što sam postigao na ovom turniru“, rekao je Museti.

Lorenzo Musetti Foto:Tanjug/AP Photo/Mosa’ab Elshamy

Otkrio je i šta je kazao Novakovom timu posle svega u svlačionici.

„Kao što sam rekao njegovom timu u svlačionici, mislim da smo igrali po sedmi put i da nikada nisam imao ovakav meč sa Novakom. Bio sam impresioniran. Verovatno naš prvi susret na travi. Mislim da njegov tenis odgovara ovoj podlozi. Naročito kako riternira, to je gotovo pa smešno. Pogotovo danas na kraju. Naravno, u važnim trenucima je igrao dobro, naročito na drugi servis. Zaslužio je da pobedi. Mislim da kombinacija naših igara može da iznedri sjajan meč pun naboja, dugih razmena i velike borbe“, dodao je Italijan.

Đoković se pre mesec dana podvrgnuo operaciji kolena, popravio je povređeni meniskus, a onda se mimo svih očekivanja vratio na teren i evo bori se za titulu u Londonu.

Jedna olakšavajuća okolnost bila je predaja Aleksa De Minora pred četvrtfinale, zbog čega je Novak imao dva dana odmora više od Musetija.

„Ne, nisam uopšte. Video sam ga kako je igrao druge mečeve, nije se mučio uopšte. Verovatno nije igrao svoj najbolji tenis u prvih nekoliko kola, možda je i on sam pokušavao da shvati kako se oseća posle povrede. Imao je vremena da odmori. Nije igrao u četvrtfinalu, tako da je imao više slobodnih dana“, istakao je Museti.

BONUS VIDEO: Novak nakon pobede nad Musetijem

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare